10 isteni krumplisaláta: fűszeresen, krémesen és ecetesen is készülhet a nagy kedvenc
Ha szereted a klasszikus krumplisalátát és szívesen megkóstolnád a különlegesebb változatokat is, ez a válogatás neked szól.
A majonézes krumplisaláta nagy kedvenc, mely sült, rántott hús vagy zöldségfasírt mellé tökéletes választás. Ha lehetőséged engedi, adj hozzá friss zöldfűszert, amelytől igazán ízletes lesz. Próbáld ki kaporral vagy metélőhagymával. Ha nem kapsz frisset, akkor a szárított változat is megfelel.
A krumplisaláta készítéséhez olyan burgonyát válassz, ami nem fő szét. A legjobb a kifliburgonya, de újkrumpliból is kipróbálhatod. A saláta hidegen az igazi, ezért tálalás előtt néhány órát vagy egy éjszakát hagyd állni a hűtőben, úgy az ízek összeérnek.
A megtisztított krumplikat vágjuk közepes kockákra vagy karikázzuk fel. Ezután sós vízben főzzük puhára.
A leszűrt burgonyát forgassuk egybe a tejszínnel, majonézzel, citromlével, mustárral, sóval, borssal, kaporral és petrezselyemmel.
A salátát tálalásig tároljuk hűtőben.
Fotók: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu