Krémes sütőtökpuding őszi fűszerekkel: nem győzöd majd kanalazni

Sutotokpuding-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerűen készül, gyors és mennyeien krémes. Ez a desszert garantáltan feldobja a ködös őszi napokat.

Valami egyszerű, de nagyszerű sütőtökös desszertre vágysz, ami megtöri a ködös őszi napok egyhangúságát? Ettől a pudingtól mindezt megkaphatod! Végtelenül krémes és fűszeres, ráadásul alig van vele munka, hiszen a nagy részét a sütő végzi. 

Ahhoz, hogy igazán selymes legyen a krém, a tököt sütőben süsd, és véletlenül se főzd. A sütés által ugyanakkor édesebb is marad, így kevesebb hozzáadott édesítőre lesz szükséged. Mivel a recept vegán, és tejszín helyett kókuszkrémet használ, laktózérzékenyként is bátran fogyaszthatod.

Krémes sütőtökpuding

Sutotokpuding

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 nagyobb kanadai sütőtök
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 csipet
  • 200 ml kókuszkrém
  • 50 ml juharszirup
  • 1 ek kókuszolaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0.5 tk őrölt gyömbér
  • 0.5 tk őrölt szerecsendió
  • 1 csipet
  • habosított kókusztejszín, pirított tökmag a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tököt mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és szórjunk rá 1-2 csipet sót, majd takarjuk le alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 50-60 perc alatt.

Várjuk ki, amíg kicsit hűl, majd egy kanállal kaparjuk ki a húsát, és minden más hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe, esetleg botmixerrel pürésítsük teljesen krémesre. 

Kanalazzuk kis edényekbe, és habosított kókusztejszínnel, pirított tökmaggal díszítsük. Melegen vagy hidegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük