Krémes sütőtökpuding őszi fűszerekkel: nem győzöd majd kanalazni
Egyszerűen készül, gyors és mennyeien krémes. Ez a desszert garantáltan feldobja a ködös őszi napokat.
Valami egyszerű, de nagyszerű sütőtökös desszertre vágysz, ami megtöri a ködös őszi napok egyhangúságát? Ettől a pudingtól mindezt megkaphatod! Végtelenül krémes és fűszeres, ráadásul alig van vele munka, hiszen a nagy részét a sütő végzi.
Ahhoz, hogy igazán selymes legyen a krém, a tököt sütőben süsd, és véletlenül se főzd. A sütés által ugyanakkor édesebb is marad, így kevesebb hozzáadott édesítőre lesz szükséged. Mivel a recept vegán, és tejszín helyett kókuszkrémet használ, laktózérzékenyként is bátran fogyaszthatod.
Krémes sütőtökpuding
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 nagyobb kanadai sütőtök
- 1 ek olívaolaj
- 2 csipet só
- 200 ml kókuszkrém
- 50 ml juharszirup
- 1 ek kókuszolaj
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk őrölt fahéj
- 0.5 tk őrölt gyömbér
- 0.5 tk őrölt szerecsendió
- 1 csipet só
- habosított kókusztejszín, pirított tökmag a díszítéshez
Elkészítés:
A tököt mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és szórjunk rá 1-2 csipet sót, majd takarjuk le alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 50-60 perc alatt.
Várjuk ki, amíg kicsit hűl, majd egy kanállal kaparjuk ki a húsát, és minden más hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe, esetleg botmixerrel pürésítsük teljesen krémesre.
Kanalazzuk kis edényekbe, és habosított kókusztejszínnel, pirított tökmaggal díszítsük. Melegen vagy hidegen fogyasszuk.
-
2023-11-16 09:36:01
-
2023-11-01 08:32:02
-
2023-10-23 09:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!