Mártogatós sült paprikából és kesudióból: szendvicsre is kenheted
Ez a mexikói hangulatú, kicsit pikáns, tartalmas paprikakrém tökéletes opció szendvicsre, de chips vagy zöldség mellé szuper mártogatós is lehet.
A falatnyi szendvicsek mindig nagy sikert szoktak aratni, legyen szó akár baráti, akár családi összejövetelről. Hiszen ki ne szeretné a tartalmas és laktató előételt, amivel kihúzza a főfogásig?
Ezúttal egy sajtos szendvicskrém receptjét mutatjuk meg, amely fokhagymával, kakukkfűvel, sok petrezselyemmel és ropogós kígyóuborkával készül.
Egy nagy tálban keverjük össze a sajtokat, a tejszínt, a zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk. Dolgozhatunk kézi vagy elektromos habverővel is. A cél a szép, homogén állag elérése.
Az uborkát mossuk meg, majd töröljük meg és szeleteljük fel vékony karikákra.
A szendvicsek összeállításához kenjünk meg egy kenyérszeletet, majd tegyünk a krémre pár szelet uborkát. Végül helyezzünk rá egy másik szeletet.
Enyhén nyomjuk össze a szendvicset, majd ha szeretnénk, vágjuk le a széleiről a kenyérhéjat. Ezután, hogy megkapja a klubos stílust, vágjuk a szendvicset háromszög alakra.
Ezt ismételjük meg az összes szelettel, majd már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu