Egyszerű, de isteni hagymás gombafasírt: mindenféle körettel kínálva tökéletes
Fasírt nem csak húsból készülhet, zöldségből is lehet mennyei, szaftos pogácsákat készíteni.
A fasírt kedvelt finomság, de nemcsak húsból, hanem zöldségekből is elkészíthető. A zöldséges változat elképesztően finom, érdemes gombából, cukkiniből vagy krumpliból is kipróbálni.
A krumplis fasírt masszája nagyon szerethető, és sokféle ízesítésben kerülhet az asztalra. Én gyakran reszelt sárgarépával és cukkinivel keverem, most azonban főzőtökkel próbáltam ki. A masszába sajt is kerülhet, de aki szeretné, 1-2 gerezd fokhagymával is kiegészítheti a receptet, sőt, a tök miatt a kapor is elfér benne.
A krumplifasírt szuper harapnivaló, magában is jólesik, de saláta, főzelék vagy bármilyen más köret mellé is kiváló.
A megtisztított tököt reszeljük le, majd sózzuk meg és hagyjuk állni 5-8 percig. (Ha sok vizet engedett, akkor csavarjuk ki.)
A megtisztított főtt krumplit reszeljük le, majd adjuk a reszelt tökhöz a tojással, sóval, borssal és a liszttel együtt. A masszát keverjük össze, majd formázzunk belőle tetszőleges golyókat. A kis labdákat forgassuk meg lisztben, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors