Aranybarna krumplifasírt egyszerűen: eteti magát, olyan finom

krumplifasírt cover 2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krumplifasírt masszája reszelt töktől különleges: a csodás finomság magában is jólesik, de főzelék mellé is kínálható.

A fasírt kedvelt finomság, de nemcsak húsból, hanem zöldségekből is elkészíthető. A zöldséges változat elképesztően finom, érdemes gombából, cukkiniből vagy krumpliból is kipróbálni.

A krumplis fasírt masszája nagyon szerethető, és sokféle ízesítésben kerülhet az asztalra. Én gyakran reszelt sárgarépával és cukkinivel keverem, most azonban főzőtökkel próbáltam ki. A masszába sajt is kerülhet, de aki szeretné, 1-2 gerezd fokhagymával is kiegészítheti a receptet, sőt, a tök miatt a kapor is elfér benne.

A krumplifasírt szuper harapnivaló, magában is jólesik, de saláta, főzelék vagy bármilyen más köret mellé is kiváló.

Krumplifasírt

Krumplifasírt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg főzőtök
  • só ízlés szerint
  • 60 dkg krumpli
  • 2 darab tojás
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 20 dkg liszt
  • 1 bögre liszt a hempergetéshez
  • olaj a sütéshez szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított tököt reszeljük le, majd sózzuk meg és hagyjuk állni 5-8 percig. (Ha sok vizet engedett, akkor csavarjuk ki.)

A megtisztított főtt krumplit reszeljük le, majd adjuk a reszelt tökhöz a tojással, sóval, borssal és a liszttel együtt. A masszát keverjük össze, majd formázzunk belőle tetszőleges golyókat. A kis labdákat forgassuk meg lisztben, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük