Ellenállhatatlan lekváros kifli: túrótól lesz omlós a tészta

Lekváros, túrós kifli cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édes töltelékkel készült kifli csodás vendégváró, mely eteti magát, olyan finom, ezért érdemes dupla adaggal gyártani.

A mutatós kifli egyszerűen készül, mégis különleges, mivel a tésztájába túró kerül. Ennek, a vajnak és a tejfölnek köszönhetően porhanyós textúrában élvezhető a finomság. A tejfölt szükség szerint kell az alapanyagokhoz adni, evőkanállal mérve (körülbelül 1-2 evőkanálnyira lesz szükség).

Milyen töltelékkel készüljön?

Az édes kifli bármilyen lekvárral csodás. Érdemes kipróbálni eper, málna, cseresznye, barack vagy másmilyen üvegbe zárt finomsággal. Sőt, még csokikrémmel, mogyorókrémmel vagy egyszerűen kakaóval töltve is pompás.

Lekváros, túrós kifli

Lekváros, túrós kifli ct

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg túró
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl szükség szerint
  • kevés liszt a tészta alá
  • 300 g lekvár szükség szerint (eper, málna, barack vagy más)
  • porcukor vagy vaníliás cukor a szóráshoz szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, majd forgassuk egybe a sóval és a cukorral. Ezután adjuk hozzá a puha vajat és a túrót, majd a tojássárgájával és a tejföllel gyúrjunk belőle tésztát.

A tésztát csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe 30 percre.

A hidegen töltött pihenő után a tésztát tegyük enyhén lisztezett felületre, és osszuk két cipóra. Először nyújtsuk ki az egyik tésztát, kenjük meg lekvárral, majd vágjuk cikkelyekre, amiket tekerjünk fel. Utána a másik tésztával is járjunk el ugyanígy.

A kifliket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

A kifliket még melegen szórjuk meg porcukorral vagy vaníliás cukorral.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük