10 perces lencsesaláta rengeteg zöldséggel – Feta sajttal megszórva az igazi

lencsesaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az év utolsó napján már elkezdheted a lencseevést, abból biztosan nem lehet baj, de érdemes egy kicsit könnyedebb fogással indítani.

A lencse hagyományos szilveszteri étel, legtöbbször leves vagy főzelék formájában készítik el az ünnepi asztalra. A babona szerint az évnek ebben az időszakában sokat kell belőle enni, hogy pénz álljon a házhoz.

Nemcsak az állítólagos szerencsehozó tulajdonsága miatt érdemes enni ebből a hüvelyesből, hanem azért is, mert nagyon egészséges, tele van fehérjével és a fogyást is segíti. Persze nem mindegy, hogyan készíted, de egy jó fűszeres leves után biztos nem fog többet mutatni a mérleg. Ha viszont tényleg valami egészen könnyedet keresel, készíts salátát, amit zöldségekkel tehetsz színesebbé és laktatóbbá anélkül, hogy elnehezítené a gyomrot.

Lencsesaláta feta sajttal

lencsesaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 doboz lencse (konzerv)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 7 darab koktélparadicsom
  • 1 darab cukkini (közepes)
  • 1 fej lilahagyma (közepes)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 gramm feta sajt
  • 1 teáskanál citromlé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét szűrjük le. A megmosott zöldségeket vágjuk kisebb kockákra, a megpucolt lilahagymát félbe, majd szeletekre, a petrezselymet aprítsuk fel. Az egészet forgassuk egybe egy kevés olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal. Morzsoljunk rá feta sajtot, majd jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük