Hogyan készül a tökéletes tojáshab? Így lesz fényes és csúcsos
Fényes tojáshabbal rengeteg süteményt lehet izgalmassá tenni, de még egy bögre forró kakaóba vagy csokoládéba is érdemes beleforgatni.
A madártej csodaszép finomság, mely ünnepnapokon is megállja a helyét, és persze a hétköznapokon is. Mivel az elkészítése nem nehéz, kezdők is bátran belevághatnak.
Az édesség megalkotása közben a tojássárgák sűrűre keverése okozhat nehézséget. Ez igényli az időt és a türelmet. Ha nagyon nehezen sűrűsödik, akkor tedd vissza a tejet a tűzhelyre, és alacsony láng felett kevergesd.
A madártej hidegen a legfinomabb: mindenféle plusz nélkül is jólesik, de tálalásnál szórhatsz rá mandulaszeletet, vagy karamellszósszal is megkoronázhatod, úgy még pompásabb.
A tejet mérjük lábasba, keverjük hozzá a sót, cukrot, vaníliás cukrot, majd alacsony láng felett forraljuk fel. Ezután zárjuk el a tej alatt a lángot.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojássárgáját egyenként keverjük a forró tejhez addig, amíg sűrű lesz. Ha nehezen sűrűsödik, akkor tegyük vissza a tejet a tűzhelyre, és alacsony láng felett kevergessük.
A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a citrom levét és reszelt héját, majd verjünk belőle kemény habot.
A vizet forraljuk fel, majd kanál segítségével szaggassuk bele a habgaluskát. A galuskákat mindkét oldalán 1-2 percig főzzük.
A tejet öntsük tálba, majd helyezzük bele a habgaluskákat. Ezután fedjük le és tegyük hűtőbe.
Az édességet hidegen kínáljuk, és tálalásnál érdemes megszórni mandulaszeletekkel, vagy csorgassunk rá karamell- vagy csokiöntetet.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu