Krémes madártej citromos habgaluskával: jólesik a forró napokon

12
Nyomtatás
Madártej cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A madártej gyerekkori kedvenc, mely jó hidegen kínálva az igazi. A kanalazható édességet érdemes egy kis plusszal elkészíteni.

A madártej csodaszép finomság, mely ünnepnapokon is megállja a helyét, és persze a hétköznapokon is. Mivel az elkészítése nem nehéz, kezdők is bátran belevághatnak.

Jó tanács!

Az édesség megalkotása közben a tojássárgák sűrűre keverése okozhat nehézséget. Ez igényli az időt és a türelmet. Ha nagyon nehezen sűrűsödik, akkor tedd vissza a tejet a tűzhelyre, és alacsony láng felett kevergesd.

A madártej hidegen a legfinomabb: mindenféle plusz nélkül is jólesik, de tálalásnál szórhatsz rá mandulaszeletet, vagy karamellszósszal is megkoronázhatod, úgy még pompásabb.

Madártej citromos habgaluskával

Madártej ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 liter tej
  • 1 csipet
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 darab tojás
  • 1 darab citrom
  • 3 bögre víz
Recept idők

Elkészítés:

A tejet mérjük lábasba, keverjük hozzá a sót, cukrot, vaníliás cukrot, majd alacsony láng felett forraljuk fel. Ezután zárjuk el a tej alatt a lángot.

A tojásokat válasszuk szét.

A tojássárgáját egyenként keverjük a forró tejhez addig, amíg sűrű lesz. Ha nehezen sűrűsödik, akkor tegyük vissza a tejet a tűzhelyre, és alacsony láng felett kevergessük.

A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a citrom levét és reszelt héját, majd verjünk belőle kemény habot.

A vizet forraljuk fel, majd kanál segítségével szaggassuk bele a habgaluskát. A galuskákat mindkét oldalán 1-2 percig főzzük.

A tejet öntsük tálba, majd helyezzük bele a habgaluskákat. Ezután fedjük le és tegyük hűtőbe.

Az édességet hidegen kínáljuk, és tálalásnál érdemes megszórni mandulaszeletekkel, vagy csorgassunk rá karamell- vagy csokiöntetet.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon