Sokmagvas kréker pofonegyszerűen: mártogatós mellé a legjobb

3
Nyomtatás
Magvas-kreker-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a sokmagvas kréker nemcsak mennyei nasi, de akár a reggeli pirítóst is helyettesítheted vele: sokféle feltét illik hozzá!

Ez a kréker egy igazán ropogós, sós csemege, amely amellett, hogy finom, még szuper egészséges is. A sok magnak köszönhetően rengeteg rostot, fehérjét és ásványi anyagot tartalmaz, a sörélesztőpehely révén pedig pluszvitaminok – főként B-vitaminok – is kerülnek a nasiba. Mivel kekszektől és más sós ropogtatnivalóktól eltérően alacsony a szénhidráttartalma, a nap során bármikor fogyaszthatod.

Ha variálnád a hozzávalókat, akkor a receptet bátran elkészítheted kendermaggal, mákkal vagy akár fenyőmaggal is, mindössze arra figyelj, hogy a megadott arányokat betartsd. Ez különösen fontos a chiamag esetében, hiszen az ő zselésítő tulajdonságának köszönhetően áll össze a keverék, így a magvakon kívül nincsen szükség más hozzávalóra (lisztre vagy tojásra).

Magvas kréker

Magvas-kreker

Hozzávalók 35 x 30 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 70 g napraforgómag
  • 70 g tökmag
  • 50 g chiamag
  • 50 g szezámmag
  • 20 g lenmag
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • 0.75 tk.
  • 0.5 tk. fokhagyma-granulátum
  • 0.25 tk. bors
  • 180 ml víz
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a száraz hozzávalókat egy tálba, öntsük fel a vízzel, és alaposan keverjük össze. Tegyük félre 25-30 percre, hogy a keverék teljesen besűrűsödjön.

Közben egy nagy, alacsony peremű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk rá a masszát, és egyengessük 3-4 mm vastagságúra. Tetszés szerint egy késsel vagdossuk be négyzethálósan – ez a lépés segít a megsült krékert könnyebben széttördelni, de akár ki is hagyhatjuk, és szabálytalan formákra is törhetjük.

Tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük ropogósra. Teljes kihűlés után fejtsük le róla a sütőpapírt, és légmentesen zárható edényben tároljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon