
Tartalmas, sűrű sajtburgerleves darált hússal: pirult bucival kínáld
A minden jóval megpakolt leves - a nevéhez hűen - tényleg a sajtburger zamatát adja vissza.
A tartalmas leves kevés munkával készül, finom, laktató, és még gazdagabbá teheted, ha sárgarépát, fehérrépát és krumplit adsz hozzá.
A leves fűszerezésével is érdemes kísérletezni, dobd fel egy kis csípőssel vagy zöldfűszerekkel. A paradicsomos, húsos levesben rizs is helyet kap, de helyette kevés tésztával is kipróbálhatod.
A darált húst egy méretes lábasban, kevés olajon pirítsuk 10-15 percig, közben kevergessük és ízesítsük fűszerpaprikával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel, hagymakrémmel és majoránnával.
A hagymát, paprikát és a paradicsomot tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.
Keverjük a zöldségeket a pirult darált húshoz, majd 2-3 perc után adjuk hozzá a sűrítet paradicsomot, a rizst és annyi vizet is, ami bőven ellepi.
A levest főzzük addig, amíg a rizs megpuhul, majd rögtön tálalhatjuk is.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu