Tartalmas, ízletes leves darált hússal: nincs szükség második fogásra

4
Nyomtatás
Magyaros darált húsos leves cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Darált hús, rizs és sűrített paradicsom teszi izgalmassá a laktató levest, ami magyaros fűszerezést kap.

A tartalmas leves kevés munkával készül, finom, laktató, és még gazdagabbá teheted, ha sárgarépát, fehérrépát és krumplit adsz hozzá.

A leves fűszerezésével is érdemes kísérletezni, dobd fel egy kis csípőssel vagy zöldfűszerekkel. A paradicsomos, húsos levesben rizs is helyet kap, de helyette kevés tésztával is kipróbálhatod.

Magyaros darált húsos leves

Magyaros darált húsos leves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg darált hús
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 fej hagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 1 darab paradicsom
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 dl rizs
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst egy méretes lábasban, kevés olajon pirítsuk 10-15 percig, közben kevergessük és ízesítsük fűszerpaprikával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel, hagymakrémmel és majoránnával.

A hagymát, paprikát és a paradicsomot tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.

Keverjük a zöldségeket a pirult darált húshoz, majd 2-3 perc után adjuk hozzá a sűrítet paradicsomot, a rizst és annyi vizet is, ami bőven ellepi.

A levest főzzük addig, amíg a rizs megpuhul, majd rögtön tálalhatjuk is.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon