Pirosra sült oldalas majorannával és fokhagymával: ebből biztos a repeta

sult-oldalas2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A magyaros ízvilágú oldalas vajpuha és szaftos. A tökéletes textúra titka a sütési hőmérsékletben rejlik.

A sült oldalas akkor az igazi, ha olyan omlós, hogy a hús szinte magától leválik a csontról. Épp ezért érdemes alacsony hőfokon, hosszan sütni. Az igazán pompás ízélményért pedig olaj helyett zsírt érdemes használni, méghozzá jó bőségesen.

Az oldalas fűszerezését nem kell túlgondolni. A receptben a magyaros ízvilág képviselteti magát: a fokhagyma, majoranna, só, bors, fűszerpaprika és mustár. Az oldalas alá hagyma is kerül, amely mellett paprika és paradicsom is elfér, ha úgy kívánja az ember.

Magyaros sült oldalas

sult-oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg oldalas
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 6 evőkanál olaj
  • 3 fej vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A feldarabolt oldalast tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, majorannát, fűszerpaprikát, reszelt fokhagymát, mustárt és az olajat. Az egészet forgassuk alaposan egybe, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe 2-3 órára.

A hagymát daraboljuk fel, majd szórjuk tepsire.

A hagymára helyezzük rá az oldalast, ha szükségesnek ítéljük, öntsünk még rá olajat, és 1 dl vizet is adjunk hozzá. Ezután fedjük le a tepsit fóliával, és toljuk 140 fokosra előmelegített sütőbe 80-90 percre. A fóliát szedjük le a tepsiről, majd emeljük 160 fokra a sütő hőfokát, és süssük 20-25 percig, szép aranybarnára. Az oldalast félidőnél fordítsuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük