Selymes mascarponés, tejszínes eperkrém: bármilyen sütibe kerülhet

3
Nyomtatás
Mascarponés, tejszínes eperkrém cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A házi mascarponés, tejszínes eperkrém kiválóan alkalmas torták töltésére, de kerülhet még piskótatekercsbe és muffin tetejére is.

A stabil, jól kenhető, isteni eperkrém bármilyen süteményt feldob! Használd torták, piskótatekercs, pohárkrém vagy muffin készítésénél.

Így is lehet!

A mascarponés, tejszínes eperkrém friss vagy mirelit gyümölcsből is készülhet. Ha úgy érzed, hogy nem elég stabil a krém állaga, akkor egy teáskanál étkezési keményítőt vagy habfixálót keverj hozzá. Eper helyett málnával is működik a recept.

Mascarponés, tejszínes eperkrém

Mascarponés, tejszínes eperkrém ct

Hozzávalók 6 decihez

  • 40 dkg eper
  • 20 dkg mascarpone
  • 4 dl habtejszín
  • 4 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mossuk meg és vágjuk kis darabokra, ezután turmixoljuk simára, majd keverjük hozzá a mascarponét.

A habtejszínt a porcukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe az epres, mascarponés krémmel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon