Csábító meggyleves habgaluskával: jéghidegen az igazi

13
Nyomtatás
meggyleves
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gyönyörű színben tündöklő meggyleves kellemesen fűszeres, selymes, hűsítő finomság, mely kifejezetten jólesik a kánikulában.

A forró napok egyik népszerű fogása a gyümölcsleves, mely sokféle recept szerint kipróbálható. A szezonális finomságokból készült frissítő leves jéghidegen kínálva az igazi. Most egy csodaszép meggyleves receptjét mutatjuk, mely picit savanykás, kellően édes és még fűszereknek is jut benne hely.

Jéghidegen az igazi!

A pompás leves habtejszínnel készül, ettől lesz szép selymes a textúrája. Ha picit sűrűbbre készítenéd, akkor 1 csomag vaníliás pudingot is keverhetsz hozzá. A jéghideg leves tejszínhabbal, mandulával, meggyel és tojáshabbal is kínálható.

Meggyleves habgaluskával

Meggyleves habgaluskával ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg meggy
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 dl víz
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csipet
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín

Habgaluska:

  • 2 darab tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 5 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mossuk meg, magozzuk ki, majd a cukorral és citrommal forgassuk egybe.

A vizet a szegfűszeggel és a fahéjjal forraljuk fel, majd szűrjük le.

A meggyből tegyünk félre egy keveset, majd a többit forgassuk egybe a leszűrt lével, sóval, vaníliás cukorral. Adjunk még hozzá vizet, annyit, amennyi ellepi a gyümölcsöt, és újra forraljuk fel.

Ezután adjuk hozzá a tejszínt, főzzük rottyanásig, majd botmixerrel turmixoljuk simára. A kész levest hűtsük ki és tároljuk hűtőben tálalásig.

Habgaluska:

A tejet mérjük edénybe és főzzük addig, amíg gyöngyözni kezd.

A tojásfehérjét a cukorral és a citrom héjával verjük kemény habbá, majd kanál segítségével szaggassuk a gyöngyöző tejbe. A galuskát mindkét oldalán 1 percig főzzük, majd szedjük tányérra és tegyük félre a tálalásig.

Tálalás:

A meggylevest jéghidegen kínáljuk a habgaluskával és a mentett meggyel, de tejszínhabbal is érdemes megkoronázni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon