Vajpuha grillezett csirkemell: petrezselymes páccal készül

Nyomtatás
petrezselymes-pac
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csirke a grillszezon egyik kedvence: könnyű megsütni, és szinte végtelen számú a hozzá passzoló pác. Ezúttal egy könnyed, petrezselymes marinádot mutatunk.

Nem titok, hogy a grillszezon az egyik kedvenc időszakom. Ilyenkor kedvemre kísérletezhetek a fűszerekkel, az ízekkel, a húsokkal és a zöldségekkel egyaránt. Ennek apropóján, és mert egy könnyen elkészíthető, mégis ízletes pácot akartam kreálni, adta magát a kérdés, hogy egy kis olívaolajból, sóból, borsból és egy nagy csokor friss petrezselyemből vajon mit tudok kihozni?

A kevés hozzávalóból készülő pácokat bizonyára mások is előnyben részesítik, és ha a végeredmény még finom is, a csirke pedig omlós és lágyan fűszeres lesz, nincs olyan, akit ne tudnál ezzel rabul ejteni.

Vajpuha grillezett csirkemell

petrezselymes-pac

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.5 kg csirkemell
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket vágjuk hosszában vékony szeletekre. Minden oldalát hintsük be sóval és borssal, majd tegyük félre pár percre.

A petrezselymet mossuk meg, majd csepegtessük le róla a felesleges vizet. Aprítsuk fel.

Vegyünk elő egy nagyobb zárható dobozt vagy üvegedényt. Tegyük bele a befűszerezett csirkemellszeleteket.

Adjuk hozzá az olívaolajat, majd szórjuk rá az összes petrezselymet.

Kézzel vagy egy villa segítségével forgassuk alaposan össze a húst az olajjal és a petrezselyemmel, hogy mindenhol érje a pác.

Fedjük le az edényt vagy dobozt, és tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára, de ha egy egész éjszakánk is van rá, ne fukarkodjunk az idővel.

Sütés előtt a grillezőt melegítsük fel közepes lángon, majd helyezzük rá a grillezendő húsokat. Akkor érdemes fordítani őket, amikor látjuk oldalról, hogy már majdnem átsült a húsok egyik fele. Ilyenkor egyébként nem baj, ha picit meg is kapja. Túl magas fokon viszont ne süssük, mert úgy könnyedén kiszáradhat a hús. 

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon