Fenséges mézes-mustáros krumplisaláta: tökéletes köret húsok mellé

2
Nyomtatás
Mézes-mustáros krumplisaláta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kissé pikáns krumplisaláta melegen és hidegen is jólesik, kínáld sültek vagy rántott hús mellé.

A krumplisaláta az egyik legfinomabb köret, amelynek az elkészítése is egyszerű. A finomság több recept szerint is kipróbálható, mi most egy mézes-mustáros változatot ajánlunk!

Így is lehet!

A mézes-mustáros krumplisaláta melegen és hidegen kínálva is jólesik. A recept bátran továbbálmodható, érdemes finomra aprított lila hagymát keverni hozzá, illetve ha szereted a csípőset, akkor a chilipelyhet se sajnáld a fűszerezésnél.

Ha sült hús mellé kínálnád, akkor ne használj olajat, helyette a sült zsírjával forgasd egybe a salátát.

Mézes-mustáros krumplisaláta

Mézes-mustáros krumplisaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg krumpli
  • 1 teáskanál (a főzővízbe)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk tetszés szerint karikákra vagy kockázzuk fel. Ezután bő, sós vízben főzzük puhára és szűrjük le.

Az olajat mérjük keverőtálba, majd keverjük hozzá a mézet, mustárt, sót és borsot. Ezután adjuk a meleg burgonyához.

A krumplisalátához keverjük hozzá a finomra aprított petrezselymet. Az elkészült krumplisaláta melegen és hidegen kínálva is tökéletes.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon