Szalonnával dúsított, mustáros krumplisaláta: hidegen és melegen is csodálatos
Majonéz helyett dijoni mustárral dúsított mártással egybeforgatva készül a fenséges saláta, mely önálló fogásként is megállja a helyét.
A krumplisaláta az egyik legfinomabb köret, amelynek az elkészítése is egyszerű. A finomság több recept szerint is kipróbálható, mi most egy mézes-mustáros változatot ajánlunk!
A mézes-mustáros krumplisaláta melegen és hidegen kínálva is jólesik. A recept bátran továbbálmodható, érdemes finomra aprított lila hagymát keverni hozzá, illetve ha szereted a csípőset, akkor a chilipelyhet se sajnáld a fűszerezésnél.
Ha sült hús mellé kínálnád, akkor ne használj olajat, helyette a sült zsírjával forgasd egybe a salátát.
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk tetszés szerint karikákra vagy kockázzuk fel. Ezután bő, sós vízben főzzük puhára és szűrjük le.
Az olajat mérjük keverőtálba, majd keverjük hozzá a mézet, mustárt, sót és borsot. Ezután adjuk a meleg burgonyához.
A krumplisalátához keverjük hozzá a finomra aprított petrezselymet. Az elkészült krumplisaláta melegen és hidegen kínálva is tökéletes.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu