
Mézes-szezámmagos csirkefalatok: kívül ragacsos, belül vajpuha a hús

Mindenki nagy kedvencét, a szezámmagos-mézes csirkét házilag is könnyedén összedobhatod, kicsik és nagyok is szeretni fogják.
Ha kedveled a kínai büfék szezámmagos-mézes csirkéjét, készítsd el házilag is, ezt a receptet imádni fogod: a csirkefalatokat ropogós bunda borítja, majd mézes-szójaszószos mázban sülnek készre. Az egyszerre édes-sós-savanykás fogás nagyon különleges és isteni finom, nem csak az ázsiai konyha szerelmeseinek ajánljuk.
Ha házilag készíted a nagy kedvencet, biztosra tudod, mi van benne, nem kerül bele semmilyen felesleges adalékanyag – ráadásul nem a szinte üres bundát fogod enni, amiből kispórolták a húst. A csirkemell vajpuha és omlós marad a ropogós ruha alatt, és mivel sütőben sül készre, nem fog kiszáradni.
-
2023-04-12 07:32:01
-
2023-03-11 10:16:01
-
2022-06-29 07:32:01
Mézes-szezámmagos csirkefalatok

Hozzávalók 6 személyre
Húshoz:
- 4 darab csirkemellfilé
- 120 g kukoricakeményítő
- 3 db tojás
- ízlés szerint só, bors
- 60 ml olaj
Szószhoz:
- 250 g méz
- 180 ml szójaszósz
- 120 g ketchup
- 100 g barna cukor
- 120 ml rizsborecet
- 1 tk szezámolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek keményítő
- szezámmag (a tálaláshoz)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
A csirkemellfilét vágjuk falatnyi darabokra, sózzuk, borsozzuk.
A keményítőt szórjuk egy tálba, egy másikban verjük fel a tojásokat. A csirkefalatokat forgassuk a keményítőbe, majd a tojásba, majd ismét a keményítőbe.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd süssük körbe a csirkefalatokat, míg aranybarna nem lesz a bunda. Tegyük őket egy kiolajozott 23x33 centis tepsibe.
Egy tálban keverjük össze a mézet, a szójaszószt, a ketchupot, a barna cukrot, az ecetet, a szezámolajat, a zúzott fokhagymát és a keményítőt. Öntsük a keveréket a csirkére, forgassuk vele össze, majd toljuk a sütőbe 45 percre. Párszor érdemes átkeverni, amíg sül, hogy mindenhol bevonja a szósz.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!