Mézes-szezámmagos csirkefalatok: kívül ragacsos, belül vajpuha a hús

mezes-csirkefalatok2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mindenki nagy kedvencét, a szezámmagos-mézes csirkét házilag is könnyedén összedobhatod, kicsik és nagyok is szeretni fogják.

Ha kedveled a kínai büfék szezámmagos-mézes csirkéjét, készítsd el házilag is, ezt a receptet imádni fogod: a csirkefalatokat ropogós bunda borítja, majd mézes-szójaszószos mázban sülnek készre. Az egyszerre édes-sós-savanykás fogás nagyon különleges és isteni finom, nem csak az ázsiai konyha szerelmeseinek ajánljuk.

Ha házilag készíted a nagy kedvencet, biztosra tudod, mi van benne, nem kerül bele semmilyen felesleges adalékanyag – ráadásul nem a szinte üres bundát fogod enni, amiből kispórolták a húst. A csirkemell vajpuha és omlós marad a ropogós ruha alatt, és mivel sütőben sül készre, nem fog kiszáradni.

Mézes-szezámmagos csirkefalatok

mezes-csirkefalat

Hozzávalók 6 személyre

Húshoz:

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 120 g kukoricakeményítő
  • 3 db tojás
  • ízlés szerint só, bors
  • 60 ml olaj

Szószhoz:

  • 250 g méz
  • 180 ml szójaszósz
  • 120 g ketchup
  • 100 g barna cukor
  • 120 ml rizsborecet
  • 1 tk szezámolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek keményítő
  • szezámmag (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

A csirkemellfilét vágjuk falatnyi darabokra, sózzuk, borsozzuk.

A keményítőt szórjuk egy tálba, egy másikban verjük fel a tojásokat. A csirkefalatokat forgassuk a keményítőbe, majd a tojásba, majd ismét a keményítőbe.

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd süssük körbe a csirkefalatokat, míg aranybarna nem lesz a bunda. Tegyük őket egy kiolajozott 23x33 centis tepsibe.

Egy tálban keverjük össze a mézet, a szójaszószt, a ketchupot, a barna cukrot, az ecetet, a szezámolajat, a zúzott fokhagymát és a keményítőt. Öntsük a keveréket a csirkére, forgassuk vele össze, majd toljuk a sütőbe 45 percre. Párszor érdemes átkeverni, amíg sül, hogy mindenhol bevonja a szósz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük