![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Ragacsos brownie sok-sok étcsokival: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes a tészta
Ha ezzel a módszerrel készíted a brownie-t, a külseje roppanósra sül, belül a tészta pedig ínycsiklandóan ragacsos marad.
Ez a mogyoróvajas-banános brownie az egyik legjobb csokis desszert, amelyet ráadásul percek alatt összedobhatsz. Az egyszerű kevert alapot sok kakaópor, csokoládé és mogyoróvaj gazdagítja, és lepürésített banántól lesz édes és szaftos. Ehhez azonban mindenképp érett banánt válassz, különben a megadottnál több cukorra lehet szükséged.
Most egy mentes változatot mutatunk, amelybe sem tojás, sem pedig tejtermékek nem kerülnek, így növényi étrendbe is beilleszthető.
A banánt tegyük közepes tálba, egy villával pürésítsük le, majd keverjük hozzá a mogyoróvajat, a folyékony kókuszolajat és a vaníliakivonatot.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a sót és a cukrot, majd adjuk a folyékony hozzávalókhoz, és dolgozzuk csomómentesre. Végül keverjük bele a csokicseppeket is.
Kanalazzuk a tésztát sütőpapírral bélelt szögletes sütőformába, csurgassunk a tetejére 3-4 teáskanálnyi mogyoróvajat, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük meg.
Hagyjuk a brownie-t 10 percig a sütőformában hűlni, majd emeljük ki belőle, és helyezzük hűtőrácsra. Teljes kihűlés után szeleteljük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu