Mogyoróvajas-banános brownie: ragacsos nasi rengeteg csokival

6
Nyomtatás
Mogyorovajas-bananos-brownie-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a mogyoróvajas-banános brownie az egyik legfinomabb és egyben legegészségesebb változat: az édes banánnak köszönhetően kevesebb cukorral is mennyei!

Ez a mogyoróvajas-banános brownie az egyik legjobb csokis desszert, amelyet ráadásul percek alatt összedobhatsz. Az egyszerű kevert alapot sok kakaópor, csokoládé és mogyoróvaj gazdagítja, és lepürésített banántól lesz édes és szaftos. Ehhez azonban mindenképp érett banánt válassz, különben a megadottnál több cukorra lehet szükséged.

Most egy mentes változatot mutatunk, amelybe sem tojás, sem pedig tejtermékek nem kerülnek, így növényi étrendbe is beilleszthető.

Mogyoróvajas-banános brownie

Mogyorovajas-bananos-brownie

Hozzávalók 20 x 20 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 200 g érett banán (héj nélküli mennyiség)
  • 120 g krémes mogyoróvaj + kevés a díszítéshez
  • 75 g kókuszolaj felolvasztva
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 100 g finomliszt
  • 30 g holland kakaópor
  • 0.5 tk. sütőpor
  • 0.25 tk.
  • 75 g kókuszvirágcukor
  • 100 g csokichips
Recept idők

Elkészítés:

A banánt tegyük közepes tálba, egy villával pürésítsük le, majd keverjük hozzá a mogyoróvajat, a folyékony kókuszolajat és a vaníliakivonatot.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a sót és a cukrot, majd adjuk a folyékony hozzávalókhoz, és dolgozzuk csomómentesre. Végül keverjük bele a csokicseppeket is.

Kanalazzuk a tésztát sütőpapírral bélelt szögletes sütőformába, csurgassunk a tetejére 3-4 teáskanálnyi mogyoróvajat, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük meg.

Hagyjuk a brownie-t 10 percig a sütőformában hűlni, majd emeljük ki belőle, és helyezzük hűtőrácsra. Teljes kihűlés után szeleteljük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon