Villámgyors mogyoróvajas golyó sütés nélkül: 4 hozzávalóból készül

mogyorovajas-golyo
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha kedveled a mogyoróvajat, próbáld ki golyó formájában, étcsokiba mártva lesz igazán finom.

Ha valami gyors és egyszerű édességre vágysz, amit sütni sem kell, ez a mogyoróvajas golyó a tökéletes választás. Összvissz 4 hozzávalóra lesz szükséged, és egy kevés türelemre, ugyanis a masszának állnia kell picit a hűtőben, hogy könnyen formázható legyen. 

Krémes mogyoróvajjal érdemes dolgozni, de ha ropogósabb elemre vágysz, akkor darabosabbat is választhatsz. Ha van még plusz 10 perced, akkor pedig készítsd házilag a magvajat.  

A csokimáz lehet roppanós és fényes is: előbbi esetben ne adj hozzá zsiradékot, ha viszont fényesebb bevonóra vágysz, egy kevés olajjal keverd ki.

Mogyoróvajas-csokis golyó

mogyorovajas-golyo2

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 120 g krémes mogyoróvaj
  • 40 g vaj
  • 120 g porcukor
  • 170 g étcsokoládé
  • 1 ek olaj (opcionális)

Elkészítés:

A krémes mogyoróvajat és a puha vajat keverjük habosra egy tálban. Fokozatosan keverjük bele a porcukrot is. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy a massza könnyebben formázható legyen.

Formázzunk a masszából diónyi golyókat, majd ismét tegyük őket a hűtőbe 20 percre.

A csokit olvasszuk meg vízgőz felett. Ha roppanósabb mázat szeretnénk, ne adjunk hozzá olajat, ha fényesebbet, akkor keverjünk bele 1 ek. olajat is.

A golyókat szúrjuk egy villára, majd mártsuk az olvasztott csokiba, várjuk meg, míg a felesleg lecsöpög. Tegyük őket egy sütőpapírra, majd tegyük a hűtőbe, míg megköt a csoki.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük