
Villámgyors mogyoróvajas golyó sütés nélkül: 4 hozzávalóból készül

Ha kedveled a mogyoróvajat, próbáld ki golyó formájában, étcsokiba mártva lesz igazán finom.
Ha valami gyors és egyszerű édességre vágysz, amit sütni sem kell, ez a mogyoróvajas golyó a tökéletes választás. Összvissz 4 hozzávalóra lesz szükséged, és egy kevés türelemre, ugyanis a masszának állnia kell picit a hűtőben, hogy könnyen formázható legyen.
Krémes mogyoróvajjal érdemes dolgozni, de ha ropogósabb elemre vágysz, akkor darabosabbat is választhatsz. Ha van még plusz 10 perced, akkor pedig készítsd házilag a magvajat.
A csokimáz lehet roppanós és fényes is: előbbi esetben ne adj hozzá zsiradékot, ha viszont fényesebb bevonóra vágysz, egy kevés olajjal keverd ki.
-
2023-09-20 07:32:01
-
2023-08-31 10:32:01
-
2023-08-30 09:36:00
Mogyoróvajas-csokis golyó

Hozzávalók 24 darabhoz
- 120 g krémes mogyoróvaj
- 40 g vaj
- 120 g porcukor
- 170 g étcsokoládé
- 1 ek olaj (opcionális)
Elkészítés:
A krémes mogyoróvajat és a puha vajat keverjük habosra egy tálban. Fokozatosan keverjük bele a porcukrot is. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy a massza könnyebben formázható legyen.
Formázzunk a masszából diónyi golyókat, majd ismét tegyük őket a hűtőbe 20 percre.
A csokit olvasszuk meg vízgőz felett. Ha roppanósabb mázat szeretnénk, ne adjunk hozzá olajat, ha fényesebbet, akkor keverjünk bele 1 ek. olajat is.
A golyókat szúrjuk egy villára, majd mártsuk az olvasztott csokiba, várjuk meg, míg a felesleg lecsöpög. Tegyük őket egy sütőpapírra, majd tegyük a hűtőbe, míg megköt a csoki.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!