Mutatós, mázas csirkecomb: házi fűszerkeverék ízesíti

bbq-csirkecomb2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hihetetlenül szaftos és ízletes lesz a csirkecomb, amit a fűszeres pácnak és a BBQ-szósznak köszönhet.

Az úgynevezett lollipop – vagyis nyalóka – csirkecomb nagyon népszerű a különböző gasztroblogokon és -vlogokban, ugyanis a hús nagyon mutatós ebben a formában. Egy egyszerű sült csirkecombról van szó, a formázás mégis különlegessé teszi: ehhez videót is mutatunk alább. 

Most az ízesítést is extrábbra vettük, ugyanis házilag kevertük ki a fűszerkeveréket, mi több, BBQ-szószt is készítettünk. Ezt persze készen is beszerezheted, ha spórolnál egy kis időt, de házilag még finomabb lesz.

A recept nem igényel különleges alapanyagokat, szárított, őrölt fűszerekkel is tökéletesen működik. 

Mázas, fűszeres csirkecomb

bbq-csirkecomb

Hozzávalók 10 darabhoz

Alap:

  • 10 db csirkealsócomb
  • 3 ek olaj
  • 1 ek
  • 4 ek fűszerkeverék
  • 5 dl BBQ-szósz (recept a leírásban)

Fűszerkeverék:

  • 1.5 ek vöröshagymapor
  • 1.5 ek fokhagymapor
  • 1.5 tk fehér bors
  • 1.5 tk fekete bors
  • 3 ek fűszerpaprika
  • 1 tk chilipehely
  • 1.5 tk szárított oregánó
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • 1.5 tk szárított kakukkfű
  • 1.5 tk szárított bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A fűszerkeverékhez keverjük össze a hozzávalókat. A recepthez nem lesz szükség mindre, a maradékot légmentesen lezárva tárolhatjuk.

A BBQ-szószt készítsük el ez alapján a recept alapján.

Közben a csirkecombokról itassuk fel a nedvességet. Alakítsuk ki a klasszikus „lollipop” formát az alábbi videó szerint.

Tegyük a combokat egy nagy tálba, locsoljunk rá olajat, majd fűszerezzük sóval és a házi keverékkel. Keverjük alaposan össze, majd fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe minimum 30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy nagy tepsit béleljünk ki alufóliával, majd állítsuk bele a combokat a húsos felükkel lefelé. Toljuk őket a sütőbe 25 percre.

Vegyük ki, majd kenjük le alaposan a BBQ-szósszal. Toljuk vissza még 15-20 percre, vagy míg a comb belső hőmérséklete eléri a 75 fokot.

Frissen, a maradék BBQ-szósszal leöntve kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük