Mutatós, mázas csirkecomb: házi fűszerkeverék ízesíti
Hihetetlenül szaftos és ízletes lesz a csirkecomb, amit a fűszeres pácnak és a BBQ-szósznak köszönhet.
Az úgynevezett lollipop – vagyis nyalóka – csirkecomb nagyon népszerű a különböző gasztroblogokon és -vlogokban, ugyanis a hús nagyon mutatós ebben a formában. Egy egyszerű sült csirkecombról van szó, a formázás mégis különlegessé teszi: ehhez videót is mutatunk alább.
Most az ízesítést is extrábbra vettük, ugyanis házilag kevertük ki a fűszerkeveréket, mi több, BBQ-szószt is készítettünk. Ezt persze készen is beszerezheted, ha spórolnál egy kis időt, de házilag még finomabb lesz.
A recept nem igényel különleges alapanyagokat, szárított, őrölt fűszerekkel is tökéletesen működik.
Mázas, fűszeres csirkecomb
Hozzávalók 10 darabhoz
Alap:
- 10 db csirkealsócomb
- 3 ek olaj
- 1 ek só
- 4 ek fűszerkeverék
- 5 dl BBQ-szósz (recept a leírásban)
Fűszerkeverék:
- 1.5 ek vöröshagymapor
- 1.5 ek fokhagymapor
- 1.5 tk fehér bors
- 1.5 tk fekete bors
- 3 ek fűszerpaprika
- 1 tk chilipehely
- 1.5 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított petrezselyem
- 1.5 tk szárított kakukkfű
- 1.5 tk szárított bazsalikom
Elkészítés:
A fűszerkeverékhez keverjük össze a hozzávalókat. A recepthez nem lesz szükség mindre, a maradékot légmentesen lezárva tárolhatjuk.
A BBQ-szószt készítsük el ez alapján a recept alapján.
Közben a csirkecombokról itassuk fel a nedvességet. Alakítsuk ki a klasszikus „lollipop” formát az alábbi videó szerint.
Tegyük a combokat egy nagy tálba, locsoljunk rá olajat, majd fűszerezzük sóval és a házi keverékkel. Keverjük alaposan össze, majd fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe minimum 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagy tepsit béleljünk ki alufóliával, majd állítsuk bele a combokat a húsos felükkel lefelé. Toljuk őket a sütőbe 25 percre.
Vegyük ki, majd kenjük le alaposan a BBQ-szósszal. Toljuk vissza még 15-20 percre, vagy míg a comb belső hőmérséklete eléri a 75 fokot.
Frissen, a maradék BBQ-szósszal leöntve kínáljuk.
-
2024-03-22 06:32:02
-
2024-02-15 07:32:02
-
2024-01-21 08:36:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!