Szaftos, csípős csirkecombok a sütőből: a paprikás páctól valódi ízbomba

chilis-csirkecomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kétféle chilipaprika ízesíti a húst, a fűszeres páctól nemcsak isteni lesz, de nagyon omlós is.

Ha szereted a chilit, ezt a receptet is imádni fogod! A csípős csirkecomb valódi ízbomba lesz, nagyon izgalmas húsételt tehetsz majd az asztalra. Hogy azért ne okádj tüzet, a méregerős paprikák helyett jalapeño ízesíti a pácot, illetve egy kevés chilipehely, de ezt ízlés szerint adagolhatod aszerint, hogy mennyire kedveled a csípőset. 

Bár a recept kicsit időigényes az előkészítés és a pácolás miatt, a tényleges munka minimális vele, bátran állj neki kezdőként is. Nyáron, grillszezonban pedig a rácson süsd meg a húst, a füstös aroma nagyon feldobja.

Csípős csirkecombok

csipos-csirkecomb3

Hozzávalók 6 személyre

Zöldségek:

  • 3 db kaliforniai paprika (piros)
  • 2 db jalapeño paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 ek olaj
  • ízlés szerint só, bors

Pác:

  • 4 ek citromlé
  • 1 ek citromhéj
  • 3 ek füstölt paprika
  • 2 tk oregánó
  • 2 tk kakukkfű
  • 4 ek olívaolaj
  • 3 ek vörösborecet
  • 2 ek méz
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 tk chilipehely

Egyéb:

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 ek vaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A paprikákat vágjuk karikákra, a hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk szeletekre. Tegyük őket egy tálba, locsoljuk rájuk az olajat, sózzuk, borsozzuk őket. Osszuk szét a zöldségeket a tepsin, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre, míg megpuhulnak. Hagyjuk picit hűlni, majd tegyük egy turmixgépbe.

Adjuk a sült zöldségekhez a pác minden hozzávalóját, majd dolgozzuk pürés állagúra. 

A csirkecombok mindkét felét sózzuk, tegyük egy tálba. Öntsük rájuk a pác felét, alaposan forgassuk össze a combokkal, hogy mindenhol bevonja. A tálat fedjük le, tegyük a combokat minimum 1 órára a hűtőbe.

A maradék pácot tegyük a tűzhelyre, forrósítsuk fel, majd adjunk hozzá 1 ek. vajat. Addig főzzük, míg eléri a kívánt sűrűséget, lehet hígabb és krémesebb is. Sózzuk, ha szükséges.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A combokat vegyük ki a pácból, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Toljuk a sütőbe, míg teljesen megpuhul, kb. 40-45 percre, vagy míg a belső hőmérséklete eléri a 80 fokot.

A kész csirkecombokat a szósszal együtt kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük