Ellenállhatatlan német almás palacsinta: lenyűgöző őszi finomság

Német almás palacsinta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az almás palacsinta nem a megszokott módon készül, hőálló serpenyőben, sütőbe tolva nyeri el végleges formáját. Egyszerű, mégis nagyszerű finomság.

A palacsinta az egész világon nagy népszerűségnek örvend, sósan és édesen is. A legtöbb nemzet büszkélkedhet saját változattal, melyeket érdemes megkóstolni, főleg akkor, ha te is palacsintarajongó vagy.

A német palacsinta elkészítése nagyon egyszerű, sütőbe tolva készül, de fontos, hogy hőálló serpenyőt használj hozzá. A finomságot alma helyett körtével vagy szilvával is kipróbálhatod. Hétvégére igazi bekuckózós édes reggeli, de délutáni nasinak is tökéletes.

Német almás palacsinta

Német almás palacsinta ct

Hozzávalók 1 adaghoz

Palacsinta:

  • 4 evőkanál vaj
  • 4 darab alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 3 darab tojás
  • 2 dl tej

Tetejére:

  • porcukor ízlés szerint
  • fahéjas porcukor ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.

Egy hőálló serpenyőbe tegyük bele a vajat, és toljuk a sütőbe néhány percre, hogy megolvadjon.

A megtisztított almát tetszés szerint szeleteljük fel, majd a cukorral és a fahéjjal forgassuk egybe.

Amikor a vaj megolvadt, vegyük ki a sütőből és a cukros almaszeleteket helyezzük rá.

A lisztet a sóval, sütőporral, vaníliás cukorral és gyömbérrel keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojást és a tejet. Az egészet keverjük csomómentesre, majd öntsük az almaszeletekre.

Ezután toljuk vissza a sütőbe 20-25 percre, majd melegen, porcukorral vagy fahéjas porcukorral kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük