Ellenállhatatlan német almás palacsinta: lenyűgöző őszi finomság
Az almás palacsinta nem a megszokott módon készül, hőálló serpenyőben, sütőbe tolva nyeri el végleges formáját. Egyszerű, mégis nagyszerű finomság.
A palacsinta az egész világon nagy népszerűségnek örvend, sósan és édesen is. A legtöbb nemzet büszkélkedhet saját változattal, melyeket érdemes megkóstolni, főleg akkor, ha te is palacsintarajongó vagy.
A német palacsinta elkészítése nagyon egyszerű, sütőbe tolva készül, de fontos, hogy hőálló serpenyőt használj hozzá. A finomságot alma helyett körtével vagy szilvával is kipróbálhatod. Hétvégére igazi bekuckózós édes reggeli, de délutáni nasinak is tökéletes.
Német almás palacsinta
Hozzávalók 1 adaghoz
Palacsinta:
- 4 evőkanál vaj
- 4 darab alma
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 10 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 3 darab tojás
- 2 dl tej
Tetejére:
- porcukor ízlés szerint
- fahéjas porcukor ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
Egy hőálló serpenyőbe tegyük bele a vajat, és toljuk a sütőbe néhány percre, hogy megolvadjon.
A megtisztított almát tetszés szerint szeleteljük fel, majd a cukorral és a fahéjjal forgassuk egybe.
Amikor a vaj megolvadt, vegyük ki a sütőből és a cukros almaszeleteket helyezzük rá.
A lisztet a sóval, sütőporral, vaníliás cukorral és gyömbérrel keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojást és a tejet. Az egészet keverjük csomómentesre, majd öntsük az almaszeletekre.
Ezután toljuk vissza a sütőbe 20-25 percre, majd melegen, porcukorral vagy fahéjas porcukorral kínáljuk.
-
2024-04-26 09:36:01
-
2024-04-22 09:32:01
-
2024-03-20 09:36:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!