Gyors kukoricasaláta grillszezonra: zöldhagymával készül a köret
Ez a friss kukoricasaláta a tökéletes köret a nyári grillezéshez, de akár a vasárnapi ebédet is gyorsan feldobhatod vele!
Ez a karalábésaláta a nyár egyik legízletesebb és legegyszerűbben elkészíthető fogása, amelyet előételként, salátaként, köretként vagy önmagában is fogyaszthatsz. A zsenge karalábé mellett olyan hozzávalók kerülnek bele, mint az édes sárgarépa és alma, és egy almaecetes-mézes-mustáros öntet hozza ki igazán az ízeket.
Ha mindez nem lenne elég, és egy még tartalmasabb salátát hoznál ki belőle, akkor pirított magvakkal is feldobhatod: az enyhébb ízű kesu és a karakteresebb dió vagy a fenyőmag is nagyon jól áll ennek az összeállításnak.
A salátához tegyük egy közepes tálba az előkészített zöldségeket.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy tálkában, majd öntsük a zöldségekre, és alaposan forgassuk össze.
Akár azonnal fogyaszthatjuk, de akkor a legjobb, ha legalább fél órát hűtőben pihentetjük, így jobban összeállnak az ízek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu