Nyári karalábésaláta: könnyed fogás tele vitaminnal

21
Nyomtatás
Karalabesalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A zsenge és roppanós karalábé az egyik legjobb salátaalap, gyakorlatilag ugyanúgy használható, mint a zeller vagy a répa: lereszelve különleges köret lehet.

Ez a karalábésaláta a nyár egyik legízletesebb és legegyszerűbben elkészíthető fogása, amelyet előételként, salátaként, köretként vagy önmagában is fogyaszthatsz. A zsenge karalábé mellett olyan hozzávalók kerülnek bele, mint az édes sárgarépa és alma, és egy almaecetes-mézes-mustáros öntet hozza ki igazán az ízeket.

Ha mindez nem lenne elég, és egy még tartalmasabb salátát hoznál ki belőle, akkor pirított magvakkal is feldobhatod: az enyhébb ízű kesu és a karakteresebb dió vagy a fenyőmag is nagyon jól áll ennek az összeállításnak.

Nyári karalábésaláta

Karalabesalata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 1 közepes zsenge karalábé vékony csíkokra vágva
  • 1 nagy alma vékony csíkokra vágva
  • 2 közepes sárgarépa vékony csíkokra vágva
  • 3 szál zöldhagyma felkarikázva
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva

Az öntethez:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek. almaecet
  • 2 tk. méz vagy juharszirup
  • 1 tk. mustár
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A salátához tegyük egy közepes tálba az előkészített zöldségeket.

Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy tálkában, majd öntsük a zöldségekre, és alaposan forgassuk össze.

Akár azonnal fogyaszthatjuk, de akkor a legjobb, ha legalább fél órát hűtőben pihentetjük, így jobban összeállnak az ízek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon