Gyors kukoricasaláta grillszezonra: zöldhagymával készül a köret

12
Nyomtatás
Kukoricasalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a friss kukoricasaláta a tökéletes köret a nyári grillezéshez, de akár a vasárnapi ebédet is gyorsan feldobhatod vele!

A kukoricasaláta egész évben kedvelt köret, azonban a nyári grillezős időszakban kerül igazán előtérbe. Tökéletesen kiegészíti a húsokat, de grillezett sajtok, zöldségek vagy hamburger mellé is fogyaszthatod. Most egy igazán nyári hangulatú verziót mutatok, amelyet sok zöldhagyma és kapor ízesít.

Ebbe a változatba ugyanakkor nem kerül sem tojás, sem pedig tejtermékek, így a nagy melegben is biztonsággal eheted, ráadásul számos diétába is beilleszthető. Ha pedig igazán adnál a grillhangulatnak, akkor friss, grillezett kukoricából készítsd.

Zöldhagymás kukoricasaláta

Kukoricasalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy kukoricakonzerv
  • 3 szál zöldhagyma felkarikázva
  • 1 ek. friss kapor apróra vágva
  • 5 ek. vegán majonéz
  • 100 g kókuszjoghurt
  • 1 tk. mustár
  • 1 ek. citromlé
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát szűrjük le, és tegyük egy közepes tálba a zöldhagymával és kaporral együtt.

Egy kisebb tálkában keverjük össze a vegán majonézt, a kókuszjoghurtot, a mustárt, a citromlevet, a sót és borsot, majd kanalazzuk a kukoricára, és keverjük össze.

Akár azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha 2-3 órát hűtőben pihentetjük, így igazán összeérnek az ízek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon