
Spárgás-csicseriborsós édesburgonya: a szezon legjobb töltött batátája
Ha valami különlegesre vágysz, akkor ez a töltött, tavaszi édesburgonya csicseriborsóval és spárgával igazi telitalálat lesz.
A lencse az egyik legjobb fehérjeforrás, szuper alapanyag, amit nagy kár csak a hűvös hónapokban fogyasztani. Raadásul a hagyományos lencsefőzeléken vagy egy krémes vöröslencse-dahlon túl rengeteg verzióban használhatjuk, sok izgalmas és különleges fogás készülhet belőle, így nagyon változatosan beépíthető a mindennapi étkezésünkbe.
Ha salátaként készítjük, párosítsunk hozzá minél több friss, szezonális alapanyagot, így varázsolhatunk belőle igazi mediterrán nyári fogást. Az uborkát, a paradicsomot, a kaliforniai paprikát és a lila hagymát a görög Kalamata olívabogyóval egészítjük ki, és friss zöldfűszerek teszik teljessé az ízhatást. Az öntet pedig egyszerre frissítő a citromtól és karakteres a mustártól.
Először készítsük el az öntetet: minden alapanyagot öntsünk egy zárható befőttesüvegbe, és alaposan rázzuk össze.
A lencsét öntsük egy tálba, és adjuk hozzá az elkészült keveréket, keverjük alaposan össze és tegyük félre, hogy a lencse pácolódjon benne.
Közben vágjuk össze a zöldségeket, és az olívabogyóval, valamint a felaprított petrezselymmel együtt adjuk hozzá a lencséhez.
Tálalásig tegyük hűtőbe.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu