Mutatós, nyári zöldséges pite: leveles tésztából készül

9
Nyomtatás
Nyári zöldséges pite cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szemet gyönyörködtető pite remek választás a forró napokra. Ízletes, kiadós, mégsem terheli a gyomrot.

A zöldséges pite már látványban elvarázsolja az embert, és meg is rémiszti, hisz bonyolultnak tűnik az elkészítése, pedig az az igazság, hogy a gusztusos harapnivaló pofonegyszerűen készül. A lényeg, hogy a szép, vékonyra szelt zöldségeket felváltva, körben kell a tésztára helyezni.

Így is lehet!

A zöldséges pitére fűszeres tejszín is kerül, így még ízletesebb. Persze lehet még fokozni az ízélményt, keverj a tejszínhez reszelt sajtot vagy zöldfűszereket. A zöldségekből pedig krumpli, édesburgonya és tök is kerülhet a tészta tetejére.

Nyári zöldséges pite

Nyári zöldséges pite ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab cukkini (sárga)
  • 2 darab cukkini (zöld)
  • 2 darab sárgarépa
  • só ízlés szerint
  • 1 csomag leveles tészta
  • 200 ml tejszín
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket (cukkini, sárgarépa) tisztítsuk meg, majd hosszában felezzük el és szeleteljük fel vékonyan. Ezután forrásban lévő sós vízben főzzük 2-3 percig a zöldségeket, majd szűrjük le és hűtsük ki.

A leveles tésztát nyújtsuk a forma méretének megfelelőre.

A piteformát kenjük ki vajjal, majd helyezzük rá a kinyújtott tésztát. Ezután a tésztát szurkáljuk meg villával.

Az előkészített zöldségcsíkokokat felváltva, körkörösen helyezzük a tésztára, ahogy a képen is látható.

A tejszínt és a tojást keverjük össze a sóval, borssal és szerecsendióval, majd öntsük a zöldségekre.

A pitét toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon