Könnyed, nyárvégi saláta szilvával: dió roppan benne

11
Nyomtatás
nyarvegi-salata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Noha a szilvaszezon még picit odébb van, szerencsére a japán szilva, mint a nyár slágere, tökéletes kiegészítőül szolgál bármilyen szilvás recepthez. Ezúttal egy nyárvégi salátához használjuk fel.

Még javában tombol a nyár, így a nagy forróságban inkább kívánunk meg egy finom salátát, mint egy tartalmasabb, nehezebb ételt. Mivel szerencsére a friss zöldségek és gyümölcsök szezonja még bőven tart, könnyen összedobhatsz belőlük egy tápláló fogást.

Ezúttal a választás a japán szilvára, a dióra és a gorgonzola sajtra esett, amelyek együtt tökéletes harmóniát alkotnak, a saláta elkészítése pedig csupán 10 percet vesz igénybe.

Nyárvégi saláta szilvával

nyarvegi-salata

Hozzávalók 4 adaghoz

A salátához:

  • 100 g rukkola
  • 4 db japán szilva
  • 0.5 db kígyóuborka
  • 100 g gorgonzola sajt
  • 40 g dió

Az öntethez:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 ml olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk méz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk 6 felé. Az uborkát szintén mossuk meg, majd vágjuk fel 2 cm-es darabokra. A diót daraboljuk fel, vagy kézzel törjük apróbb darabokra.

Vegyünk elő egy nagy salátás tálat. Halmozzuk bele a rukkolát - vagy más tetszőleges salátát -, az uborkát, majd tegyük rá a szilvaszeleteket. Morzsoljuk rá a gorgonzola sajtot, végül pedig szórjuk rá a diót is. Tegyük félre. 

Az öntethez vegyünk elő egy kisebb tálat vagy üveget. A fokhagymát tisztítsuk meg, majd préseljük át egy fokhagymanyomón, vagy aprítsuk egészen pici darabokra. Adjuk hozzá az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromot, a fokhagymát és a mézet, sózzuk, borsozzuk. Alaposan keverjük össze, majd finoman csorgassuk a salátára és már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon