Répatorta-zabkása 5 perc alatt: tápláló reggeli főzés nélkül
Ez az 5 perces zabkása ízben abszolút a répatortát idézi, ugyanakkor finom és egészséges napindító is egyben.
A palacsintasütéshez nem kell atomfizika, csupán egy jó recept. Ahhoz viszont, hogy az kellően pofás legyen, és húsvéti hangulatot árasszon magából, már kell némi kreativitás is.
Ha szeretnél a nyuszinak fogakat is, akkor a felkarikázott banánból egyet vágj félbe, és illeszd a helyére. A nyuszi bajuszát pedig készítheted sajt helyett sárgarépából is.
Először is készítsük el az amerikai palacsintát. A folyamat leírását ide kattintva találjátok meg, a hozzávalókat fentebb soroljuk.
Minden nyuszi arcához három palacsintára lesz szükség: egy nagyra, ami kb. 12-13 cm átmérőjű, és két kicsire, amelyek 4 cm átmérőjűek.
A díszítéshez hámozzuk meg a banánt és vágjuk félbe. Az egyik felét karikázzuk fel kb. 2 cm-es darabokra. A másik felét hosszában vágjuk félbe, mert utóbbiból lesznek majd a nyuszifülek.
Az epret mossuk meg, majd vágjuk félbe, ez lesz a nyuszi orra.
Az áfonyát szintén mossuk meg, mert ettől lesz a nyuszinak szembogara.
A sajtot vágjuk fel kb. 6-8 mm-es csíkokra, ez adja majd meg a nyuszi bajszát. Összesen 18 db csíkra lesz szükségünk.
A kész palacsintákat a következők szerint rendezzük el a tányéron: a nagy palacsinta lesz a nyuszi arca, amire a két kisebb palacsintát úgy helyezzük el, hogy azok a nyuszi pofazacskójának helyén legyenek.
Ezután pedig már csak a gyümölcsös dekorálás van hátra a képen is látható módon: a nyuszi szeme 1-1 banánkarika legyen, amelyeknek a közepére 1-1 szem áfonya kerüljön. A nyuszi orra egy szem eper fele lesz, míg a bajszát sajtból vágjuk ki és illesztjük a helyére.
Amint minden elem a helyére került, már tálalhatjuk is a vidám, reggeli fogást. Ebből a mennyiségből 3 darab nyuszis palacsinta készíthető el.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu