A 10 legfinomabb meleg krémleves: az őszi napokon különösen jólesnek
A hideg őszi napokon különösen kívánom a forró leveseket, főleg a tápláló krémleveseket, amelyek önmagukban is eltelítenek.
Az orosz káposztaleves igazi őszi, téli fogás, melyből érdemes nagyobb adagot főzni, mivel másnap, felmelegítve még finomabb, mint frissen főzve.
A scsí leggyakrabban savanyú káposztából készül, de akad olyan háztartás is, ahol édesből dobják össze. A leves szerényebb és gazdagabb verzióban is hódít: van olyan recept, amelyikbe csak zöldségek kerülnek, míg másban hús is helyet kap. A leves fűszerezése is eltérő, gyakran kaporral bolondítják meg, és tejfölt is főznek bele.
Kínálj mellé friss kenyeret és tejfölt, amelyből ízlés szerint érdemes rákanalazni.
A sárgarépát, krumplit és zellergumót tisztítsuk meg, majd tetszés szerint daraboljuk fel a zöldségeket.
A káposztát tetszés szerint daraboljuk fel.
A finomra vágott hagymát olajon dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá az előkészített sárgarépát, krumplit, zellergumót, káposztát. A zöldségeket keverjük át, majd szórjuk rá a fűszerpaprikát, 1-2 perc múlva öntsük fel alaplével.
A levest ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával és babérlevéllel, majd főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu