Őszi lecsó gombával készítve: szaftos és nagyon finom

5
Nyomtatás
Őszi lecsó gombáva cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A jó sűrű, szaftos lecsó gombával dúsítva készül: finom, laktató fogás, amely mellé jár a ropogós héjú kenyér.

A lecsó kedvelt étel a hazai konyhában, de a világ számos pontján ismerik, szeretik, készítik a nemzetek. A magyaros verzió is sokféleképpen készülhet, van, aki tojással, kolbásszal, hússal vagy más extrával felturbózva készíti. Most egy őszi változatot ajánlunk, melyet a gomba tesz laktatóbbá és ízletesebbé.

Így is lehet!

A recepttel megéri kísérletezni. Ha már gomba megy bele, akkor kétfajtát is mixelhetsz. A fűszerezéssel is játszhatsz: a csípősebb íz kedvelői 1-2 evőkanál csípős paprikakrémet is keverhetnek a lecsóhoz. Ha pedig még bőségesebben szervíroznád, akkor üss tojást a lecsóra.

Őszi lecsó gombával

Őszi lecsó gombáva ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg gomba
  • 4 fej hagyma
  • 4 darab paradicsom
  • 5 darab tévépaprika
  • 1 darab kaliforniai paprika (piros, sárga vagy zöld)
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
Recept idők

Elkészítés:

A gombát tisztítsuk meg és vágjuk fel ízlés szerint.

A hagymát, paradicsomot és a paprikákat tisztítsuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint.

Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát és dinszteljük 4-5 percig. Ezután keverjük a hagymához az előkészített gombát, paradicsomot és a paprikákat. A lecsót fűszerezzük sóval és borssal, majd 3-5 perc után keverjük hozzá a fűszerpaprikát.

Ha szükségesnek érezzük, egy kevés vizet (1-2 dl) öntsünk a gomba és a zöldségek alá. A lecsót főzzük addig, amíg a szaftja sűrű lesz, a zöldségek és a gomba pedig megőrzi roppanós állagát.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon