8 lecsóvariáció a nagyvilágból: próbáld ki más nemzetek változatait
Paprika, paradicsom és hagyma, ez a hármas a lecsó alapja, mely nem csak a magyar konyhában népszerű, más nemzetek is büszkék a saját változatukra.
A lecsó kedvelt étel a hazai konyhában, de a világ számos pontján ismerik, szeretik, készítik a nemzetek. A magyaros verzió is sokféleképpen készülhet, van, aki tojással, kolbásszal, hússal vagy más extrával felturbózva készíti. Most egy őszi változatot ajánlunk, melyet a gomba tesz laktatóbbá és ízletesebbé.
A recepttel megéri kísérletezni. Ha már gomba megy bele, akkor kétfajtát is mixelhetsz. A fűszerezéssel is játszhatsz: a csípősebb íz kedvelői 1-2 evőkanál csípős paprikakrémet is keverhetnek a lecsóhoz. Ha pedig még bőségesebben szervíroznád, akkor üss tojást a lecsóra.
A gombát tisztítsuk meg és vágjuk fel ízlés szerint.
A hagymát, paradicsomot és a paprikákat tisztítsuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint.
Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát és dinszteljük 4-5 percig. Ezután keverjük a hagymához az előkészített gombát, paradicsomot és a paprikákat. A lecsót fűszerezzük sóval és borssal, majd 3-5 perc után keverjük hozzá a fűszerpaprikát.
Ha szükségesnek érezzük, egy kevés vizet (1-2 dl) öntsünk a gomba és a zöldségek alá. A lecsót főzzük addig, amíg a szaftja sűrű lesz, a zöldségek és a gomba pedig megőrzi roppanós állagát.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu