A padlizsánt mossuk meg, tetszés szerint hámozzuk meg (de akár rajta is maradhat a héja), majd daraboljuk 1,5-2 cm-es kockákra. Hevítsünk 2 evőkanál olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, majd magas hőfokon, folyamatos rázogatás vagy keverés mellett pirítsuk 5-6 percig a padlizsánt. Ha már szép aranybarna, szedjük a kockákat egy tálba, és tegyük félre.
A maradék 1 evőkanál olajon dinszteljük üvegesre a fokhagymát, adjuk hozzá a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük a chilipehellyel és szárított kakukkfűvel, majd öntsünk hozzá 2-3 evőkanálnyi vizet, és fedő alatt 5-6 perc alatt pároljuk puhára.
Adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsó-konzervet, a petrezselymet, a bazsalikomot, a citromhéjat, és locsoljuk meg a citrom levével. Alaposan forgassuk össze, igény szerint adjunk hozzá még sót vagy citromlevet, és még melegen vagy kihűlés után fogyasszuk.