
Így süss tökéletes halloumit: pillanatok alatt elkészül
Kívül pirult és aranybarna, belül lágy a halloumi, tökéletes könnyed feltét vagy kiegészítő lehet.
Ha te sem szeretnél órákat tölteni a konyhában, de mégis valami különlegesre vágysz, akkor ezt a koktélparadicsomos-halloumis pastát neked találtuk ki. Az alaposan lepirított, sós grillsajt és az édes koktélparadicsomok a legjobb kombinációt alkotják meg a tányéron, minden falatja igazi napsütés.
Nincs más dolgod, csak kiválasztani a kedvenc tésztád, és rászánni 20 percet!
A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben.
Amíg készül a tészta, a halloumi sajtot kockázzuk fel tetszőleges darabokra, és süssük olívaolajon, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz.
Rakjuk félre a megpirult sajtot, és a serpenyőbe öntsünk még olajat és dinszteljük meg a felkockázott hagymát, amíg meg nem puhul. Adjuk hozzá a fokhagymát, a félbevágott koktélparadicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. Öntsük hozzá a passzírozott paradicsomot, és főzzük 5 percig.
Amikor minden megfőtt, keverjük a szószhoz a tésztát és a grillezett sajtot.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu