Paradicsomos tészta grillezett halloumival: gyors mediterrán vacsora

3
Nyomtatás
halloumi pastra
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sós, ropogósra sült halloumi és a friss, fűszeres paradicsomszósz tökéletes párost alkotnak ebben a tésztaételben.

Ha te sem szeretnél órákat tölteni a konyhában, de mégis valami különlegesre vágysz, akkor ezt a koktélparadicsomos-halloumis pastát neked találtuk ki. Az alaposan lepirított, sós grillsajt és az édes koktélparadicsomok a legjobb kombinációt alkotják meg a tányéron, minden falatja igazi napsütés.

Nincs más dolgod, csak kiválasztani a kedvenc tésztád, és rászánni 20 percet!

Paradicsomos tészta halloumival

halloumi pastra-2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 ek olívaolaj
  • 450 g halloumi
  • 300 g tészta
  • 1 kisebb db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 g koktélparadicsom
  • 2 tk pirospaprika
  • 330 g passzírozott paradicsom
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben.

Amíg készül a tészta, a halloumi sajtot kockázzuk fel tetszőleges darabokra, és süssük olívaolajon, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz.

Rakjuk félre a megpirult sajtot, és a serpenyőbe öntsünk még olajat és dinszteljük meg a felkockázott hagymát, amíg meg nem puhul. Adjuk hozzá a fokhagymát, a félbevágott koktélparadicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. Öntsük hozzá a passzírozott paradicsomot, és főzzük 5 percig.

Amikor minden megfőtt, keverjük a szószhoz a tésztát és a grillezett sajtot.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon