Így süss tökéletes halloumit: pillanatok alatt elkészül

halloumi2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kívül pirult és aranybarna, belül lágy a halloumi, tökéletes könnyed feltét vagy kiegészítő lehet.

A halloumi talán az egyik legnépszerűbb grillsajt manapság, de nem mindegy, hogyan készíted, és az sem, milyen minőségűt veszel. A silányabb típusok gumisak, rágósak, hiába sütöd őket megfelelően.

A halloumit nem szükséges megsózni, ugyanis sós lében teszik el, így alapból is ízletes, az állaga pedig a mozzarellához hasonló, annyi kivétellel, hogy nem olvad meg. Pont emiatt ideális grillezéshez, nem kell attól félni, hogy szétfolyik hő hatására.

A sajtot 1 centi vastag szeletekre vágd, úgy lesz tökéletes az állaga. Az is fontos, hogy lehetőleg frissen süsd, és melegen kínáld, kihűlve már gumisabb lesz.

Sült halloumi

halloumi

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g halloumi
  • 1 ek olívaolaj
  • a tálaláshoz citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Serpenyőben sütve:

A halloumit vágjuk 1 centiméter vastag szeletekre, majd itassuk fel róla a nedvességet papírtörlő segítségével.

Forrósítsunk fel egy serpenyőt egy löttyintésnyi olajjal. Tegyük bele a szeleteket, majd süssük oldalanként kb. 2 percig, míg szép pirultak nem lesznek. 

Rögtön tálaljuk egy kevés citromlével meglocsolva.

Grillen sütve:

Melegítsük fel a grillt.

A halloumit vágjuk falatnyi darabokra, majd húzzuk nyársra. Kenjük le olívaolajjal, majd a rácson süssük, időközönként forgassuk meg, míg minden oldala aranybarna nem lesz, kb. 5 percig. 

Citromlével kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük