Parmezánnal sült gomba: az ínycsiklandó recept egyszerűen készül

9
Nyomtatás
Parmezánnal sült gomba cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A parmezánnal sült gomba remek nasi, amely mellé érdemes valamilyen mártogatóst kínálni, és köretként is az asztalra kerülhet.

Mindenki szereti az olyan finomságokat, amelyek néhány hozzávalóból, gyorsan az asztalra kerülnek: pont ilyen ez a parmezánnal sült gomba is. Önmagában is finom, akár nasiként is falatozhatod, valamilyen mártogatóssal, és persze köretként is szuper választás.

Így is lehet

A gomba fűszerezése ízlés szerint alakítható. A chili helyett mediterrán fűszerek vagy füstölt paprika kerülhet az olívaolajba, de jól áll neki a finomra aprított bazsalikom, kakukkfű, és persze oregánóval is kipróbálható.

Parmezánnal sült gomba

parmezángombact

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g gomba
  • 1 dl olívaolaj
  • 150 g reszelt parmezán
  • só és bors ízlés szerint
  • fél teáskanál chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A gombát tisztítsuk meg, ha szeretnénk, vágjuk félbe.

Az olívaolajat mérjük keverőtálba, majd keverjük egybe 1 evőkanálnyi (150 g-ból mérve) reszelt parmezánnal, sóval, borssal és chilipehellyel. Ezután keverjük hozzá az előkészített gombát.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A gombákat helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórjuk rá a maradék sajtot. Ezután toljuk a tepsit 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-30 perc alatt süssük készre.

Fotók és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon