Sütőben sült parmezános krumpli: a fenséges köret muffinformában pirul
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A rozmaringgal és parmezánnal készült krumpli az ünnepi asztalra is felkerülhet köretként.
Szerény finomság a burgonya, a zöldségből mégis rengeteg izgalmas fogás készülhet. Ha már kezd eleged lenni a krumplipüréből vagy sült burgonyából, akkor próbálj ki rég elfeledett kedvenceket, például a lagzis- vagy a selmeczi krumplit. Persze újragondolt receptekből is bő a választék, itt van rögtön a nagy kedvenc parmezános burgonya.
A parmezános krumpli több módon készülhet, az én személyes kedvencem muffinformában pirul. Kívül ropogós, belül pedig krémes és ízekben gazdag, ráadásul nagyon mutatós, akár az ünnepi menüben is helyet kaphat.
Parmezános krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab krumpli
- 100 g parmezán
- 3 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
- olaj vagy vaj a forma kenéséhez
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál rozmaring
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vágjuk olyan vékony karikákra, amennyire csak tudjuk, majd a szeleteket helyezzük keverőtálba.
A burgonyához adjuk hozzá a parmezánt, vajat vagy olajat, fűszereket, alaposan forgassuk egybe az egészet.
A muffinformát kenjük ki vajjal vagy olajjal.
A burgonyaszeleteket pakoljuk a muffinformába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40-50 percre, míg a burgonyahalmok szép aranybarnára sülnek.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors