Pestóból leves 15 perc alatt? Fehérbabbal és spenóttal dúsítva nincsen nála jobb

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a leves szó szerint 10 perc alatt elkészül, konkrétan annyi időbe telik, amíg összemelegítjük a hozzávalókat. Vega és húsos változat is létezik belőle, én most előbbit készítettem, de az utóbbi sem több munka.

A pesto nem csak szószokba, tésztákra kiváló, isteni leves is készülhet belőle, sokkal finomabb ízt ad a lének, mint bármilyen fűszer. Pestót már szinte bármiből lehet készíteni, legyen az csalán vagy medvehagyma, de ehhez a leveshez a bazsalikomos változat dukál.

Tökéletes maradékfelhasználó recept, ha van egy kis megmaradt főtt húsunk vagy főtt babunk, akkor dolgozzunk azokkal, de ha egyik sincs, akkor az sem tart sokáig, ha a lében főzzük meg őket - de természetesen tehetünk bele konzerv babot is.

A vega változatba bab, spenót, pesto és zöldségalaplé kerül, a húsos verzió kiegészül a főtt csirkehússal és alapléből is csirkéset kell használni. Tehát összvissz 4-5 hozzávalóra és 10 percre van szükségünk egy ínycsiklandó, gazdag leveshez. 

Pesto-leves

pestolevesrecept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 liter csirke- vagy zöldségalaplé
  • 3 marék spenót
  • 400 gramm fehér bab (főtt vagy konzerv)
  • 80 gramm bazsalikomos pesto
  • opcionális főtt csirkehús
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az alaplevet, a spenótot, a leszűrt, lecsepegtetett babot és ha használunk, a csirkehúst, tegyük egy lábasba. Közepes lángon melegítsük fel, ha forr, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, adjuk hozzá a pestót. Melegítsük további 2 percig, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Melegen, parmezán vagy trappista sajttal megszórva tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük