Pestóból leves 15 perc alatt? Fehérbabbal és spenóttal dúsítva nincsen nála jobb
Cikkek
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Ropogós
Krémes, pisztáciás sajttorta: mennyei desszertet mutatunk
Krémes fokhagymaszósz tészta vagy húsok mellé: pár hozzávalóból készül
Mennyei barackos-szilvás zabszelet: lendületet ad ebédig
Ropogós bundában sült csirkefánk: egyszerűen készül a finomság
Almás desszertek a hét minden napjára: a legfinomabb opciókat mutatjuk
Ez a leves szó szerint 10 perc alatt elkészül, konkrétan annyi időbe telik, amíg összemelegítjük a hozzávalókat. Vega és húsos változat is létezik belőle, én most előbbit készítettem, de az utóbbi sem több munka.
A pesto nem csak szószokba, tésztákra kiváló, isteni leves is készülhet belőle, sokkal finomabb ízt ad a lének, mint bármilyen fűszer. Pestót már szinte bármiből lehet készíteni, legyen az csalán vagy medvehagyma, de ehhez a leveshez a bazsalikomos változat dukál.
Tökéletes maradékfelhasználó recept, ha van egy kis megmaradt főtt húsunk vagy főtt babunk, akkor dolgozzunk azokkal, de ha egyik sincs, akkor az sem tart sokáig, ha a lében főzzük meg őket - de természetesen tehetünk bele konzerv babot is.
A vega változatba bab, spenót, pesto és zöldségalaplé kerül, a húsos verzió kiegészül a főtt csirkehússal és alapléből is csirkéset kell használni. Tehát összvissz 4-5 hozzávalóra és 10 percre van szükségünk egy ínycsiklandó, gazdag leveshez.
Pesto-leves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 liter csirke- vagy zöldségalaplé
- 3 marék spenót
- 400 gramm fehér bab (főtt vagy konzerv)
- 80 gramm bazsalikomos pesto
- opcionális főtt csirkehús
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint sajt
Elkészítés:
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!