
Pillekönnyű áfonyás sütemény: joghurttól lesz puha a tésztája

A kevert finomság tésztájában áfonya tündököl, a puha, légies textúráját pedig a joghurtnak köszönheti, így biztosan nem szárad ki.
Az áfonyás kevert sütemény elkészítése gyerekjáték, kezdő konyhatündérek is bátran kipróbálhatják. Áfonya helyett más gyümölcs is kerülhet a masszába, például eper vagy málna, ráadásul szezonon kívül mirelit is megfelel.
A kevert süteményeknél a legnagyobb dilemmát mindig az okozza, hogy a gyümölcs lesüllyed a tészta aljára. Ha te is ettől tartasz, akkor az áfonyát 1-2 evőkanál liszttel forgasd egybe, utána dobáld a formában lévő masszába.
Így lesz még finomabb!
A süteményben a citrom zamata is érezteti magát, sőt, akár még citrusos mázzal is megkoronázhatod a kész desszertet. Az elkészítéséhez a citromlevet (2, 5 dl) a cukorral (fél bögre) addig melegítsd, míg a cukor teljesen elolvad, majd a kész süteményt fogpiszkálóval szurkáld meg és öntsd rá a mázat: így átjárja a süteményt, még puhább és finomabb lesz tőle.
-
2023-09-15 08:32:01
-
2023-08-22 07:50:02
-
2023-08-04 10:32:01
Pillekönnyű áfonyás sütemény

Hozzávalók 4 személyre
- 1 bögre finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 180 g görög joghurt
- 0.5 bögre cukor
- 3 darab tojás
- 0.5 bögre olaj
- 1 darab citrom reszelt héja
- 2 evőkanál vaníliakivonat
- 180 g áfonya
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk hozzá a sót és a sütőport.
A görög joghurtot öntsük másik keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, tojásokat, olajat, a citrom reszelt héját és a vaníliakivonatot, az egészet keverjük alaposan össze. Utána a lisztes keveréket is dolgozzuk hozzá.
A masszába az áfonyát is forgassuk bele, utána simítsuk vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt torta- vagy kenyérformába.
A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 40-45 perc alatt készre. A sütésnél alkalmazzunk tűpróbát.
A kész süteményt porcukorral meghintve vagy citromos mázzal meglocsolva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!