Tanulj meg tökéletes gofrit sütni – Édes reggelinek is kiváló
A jó gofri receptje igazi kincs, kevés ennél finomabb édes reggeli létezik, amelyet ráadásul nagyon kevés munkával készíthetsz el.
A gofri nem csak édesen finom, sósan is érdemes kipróbálni, Amerikában nagy hagyománya van. A puha finomságot reggelire és vacsorára is örömmel fogyasztják, bármilyen kence vagy saláta mellé tökéletes, rántotta mellé is remek választás, vagy egész egyszerűen dobj össze belőle valamilyen szendvicset. Amerikában gyakran rántott húst pakolnak a gofrik közé majonézzel és salátával kiegészítve.
A sajtos gofri magában is finom. A tészta a sajttól különleges, illetve a csipetnyi Cayenne-borstól. Ha a sajt ízét szeretnéd erősíteni, akkor a legjobb, ha füstölt fajtát reszelsz a masszába.
A gofri hozzávalóit keverjük csomómentesre, majd forró gofrisütőben süssük meg. Ha szükséges, akkor leheletnyi olajjal vagy vajjal kenjük ki a sütőt.
Az elkészült gofrikat kínáljuk melegen, finom magában, áfonyalekvárral, és ízletes szendvicsek is készülhetnek belőle.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu