Puha, sajtos palacsinta egyszerűen: tejfölös mártogatóssal az igazi

spcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sajtos palacsinta tésztája kellemesen pikáns a fűszereknek köszönhetően, a joghurttól pedig légiesen könnyű és puha.

A palacsinta finom édesen és sósan is. A leghíresebb sós változatok közé sorolandó a hortobágyi húsos palacsinta, de töltve, rántva is isteni, illetve a tészta levesbetétként is remek választás. A palacsinta nem csak ízben lehet változatos, a megjelenésében is. A francia és a magyar konyhában vékony tésztát szokás sütni, az amerikaiak a pufi változatra esküsznek, a japánok pedig tojáshabbal emelik meg, így téve különlegessé a nagy kedvencet.

A pufi amerikai palacsinta édes napindítónak a legjobb, de ezt a fajtát sósan is érdemes kipróbálni. Most én is így tettem, sajttal és pikáns fűszerekkel gazdagítottam a masszát. A puha harapnivaló így készítve remek, mellé kötelező a tejfölös mártogatós. Még reggeli rántotta mellé is ízletes a sajtos palacsinta.

Puha, sajtos palacsinta

spct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál chilipehely
  • 0.5 teáskanál füstölt paprika
  • 2 darab tojás
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • kevés olaj a sütéshez (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, majd keverjük hozzá a sütőport, sót, borsot, chilipelyhet és a füstölt paprikát. Ezután a tojást, joghurtot és a tejet dolgozzuk a liszthez, utána pedig a reszelt sajtot.

A serpenyőt enyhén olajozva hevítsük fel, majd merőkanál vagy fagyiadagoló segítségével mérjünk a masszából a serpenyőbe. A palacsintát oldalanként 2-3 perc alatt süssük készre.

A kész finomságot kínálhatjuk reggeli rántotta vagy tükörtojás mellé, de tejfölös mártogatóssal is szuper választás.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük