
Szaftos, tartalmas pulykaragu curryvel: ebből biztos a repeta

A különleges fogás egyszerűen készül, mely rendkívül ízletes és szaftos. A kész ragut jázminrizzsel érdemes kínálni.
Az ízletes étel igazi tunkolós fogás, melyhez a lepénykenyér is remekül illik. A ragu lelke a curry, mely paszta és por formájában kerül bele. Előbbit otthon is előállíthatod gyömbér, fokhagyma, koriandermag, római kömény, fekete bors, chili, édeskömény, szerecsendió, kardamom, fahéj és kurkuma keverékéből.
Mehet bele zöldség is
A fogás már így is tökéletes, de bátran feldobhatod csíkokra vágott kaliforniai paprikával, vagy az ősz kedvencét, sütőtökdarabokat is keverhetsz a hús mellé. Ha pedig nem szereted a pulyka ízét, csirkével próbáld ki a receptet.
-
2023-07-19 07:32:01
-
2023-03-07 08:52:02
-
2022-11-16 08:32:01
Pulykaragu curryvel

Hozzávalók 4 személyre
- kevés olaj
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 evőkanál currypaszta
- 70 dkg pulykamell
- 180 g zöldborsó
- 2.5 dl kókusztej
- 1 dl víz
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál currypor
- 1 teáskanál chili
Elkészítés:
Egy magas falú serpenyőben vagy edényben kevés olajat forrósítsunk fel, majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és a currypasztát. Gyakran kevergetve pároljuk 2-3 percig, majd keverjük hozzá a csíkokra vagy kockákra vágott pulykahúst.
A húst pirítsuk 4-5 percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, öntsük fel kókusztejjel és vízzel. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, curryporral és chilivel. Az ételt közepes láng felett addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Az elkészült ételt rizzsel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!