Szaftos, tartalmas pulykaragu curryvel: ebből biztos a repeta

Pulykaragu curryvel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A különleges fogás egyszerűen készül, mely rendkívül ízletes és szaftos. A kész ragut jázminrizzsel érdemes kínálni.

Az ízletes étel igazi tunkolós fogás, melyhez a lepénykenyér is remekül illik. A ragu lelke a curry, mely paszta és por formájában kerül bele. Előbbit otthon is előállíthatod gyömbér, fokhagyma, koriandermag, római kömény, fekete bors, chili, édeskömény, szerecsendió, kardamom, fahéj és kurkuma keverékéből.

Mehet bele zöldség is

A fogás már így is tökéletes, de bátran feldobhatod csíkokra vágott kaliforniai paprikával, vagy az ősz kedvencét, sütőtökdarabokat is keverhetsz a hús mellé. Ha pedig nem szereted a pulyka ízét, csirkével próbáld ki a receptet.

Pulykaragu curryvel

Pulykaragu curryvel ct

Hozzávalók 4 személyre

  • kevés olaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál currypaszta
  • 70 dkg pulykamell
  • 180 g zöldborsó
  • 2.5 dl kókusztej
  • 1 dl víz
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál chili
Recept idők

Elkészítés:

Egy magas falú serpenyőben vagy edényben kevés olajat forrósítsunk fel, majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és a currypasztát. Gyakran kevergetve pároljuk 2-3 percig, majd keverjük hozzá a csíkokra vagy kockákra vágott pulykahúst.

A húst pirítsuk 4-5 percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, öntsük fel kókusztejjel és vízzel. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, curryporral és chilivel. Az ételt közepes láng felett addig főzzük, míg a hús megpuhul.

Az elkészült ételt rizzsel kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük