Rántott csirkeszárny air fryerben sütve: kefires pácban pihen

11
Nyomtatás
Rántott csirkeszárny forró levegős sütőben sütve cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kevés munkával készül a ropogós bundában sült rántott csirkeszárny, amit az esti film nézése közben is falatozhatsz.

Van, aki szereti, míg más kerüli: a csirkeszárny talán mellőzött alapanyag, pedig nagyon finom, és rengeteg izgalmas fogás készülhet belőle. Maradjunk most egy rántott verziónál, ami leheletnyi olajjal meglocsolva pirul, forró levegős gépben. Természetesen a masina hiányában bő olajban, a hagyományos módon is készülhet.

Játssz a bundával!

A zsemlemorzsás keverékbe bátran keverhetsz még plusz hozzávalókat. Ilyen a 2-3 evőkanál reszelt parmezán vagy valamilyen frissen aprított fűszernövény: a petrezselyem és kakukkfű is jól áll a húsnak.

Rántott csirkeszárny forró levegős sütőben sütve

Rántott csirkeszárny forró levegős sütőben sütve ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 ml kefir
  • 1 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 60 dkg csirkeszárny
  • fél bögre kukoricapehely
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a pácot: a kefirt mérjük keverőtálba, majd keverjük hozzá a tojást, sót, borsot és a fokhagymát. Ebbe a pácba tegyük bele a csirkeszárnyat (egyben hagyva vagy feldarabolva), majd lefedve tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap állítsuk össze a panírt: a kukoricapelyhet törjük össze, majd forgassuk egybe a zsemlemorzsával és a Cayenne-borssal. Ezután a pácból kivett húst forgassuk meg a bundában.

A bundázott húst helyezzük a forró levegős gép kosarába, fújjunk rá egy kevés olajat, majd indítsuk el a programot, amit a gép javasol (nálam 180 fok, 40 perc). Félidőnél fordítsuk meg a szárnyakat.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon