5 szuper fogás forró levegős sütőben készítve: megéri beruházni a gépre
A forró levegős sütő az elmúlt években vált nagy kedvenccé, az egészséges táplálkozást követők legjobb barátjává. A csodagépben rengeteg finomság elkészíthető.
Van, aki szereti, míg más kerüli: a csirkeszárny talán mellőzött alapanyag, pedig nagyon finom, és rengeteg izgalmas fogás készülhet belőle. Maradjunk most egy rántott verziónál, ami leheletnyi olajjal meglocsolva pirul, forró levegős gépben. Természetesen a masina hiányában bő olajban, a hagyományos módon is készülhet.
A zsemlemorzsás keverékbe bátran keverhetsz még plusz hozzávalókat. Ilyen a 2-3 evőkanál reszelt parmezán vagy valamilyen frissen aprított fűszernövény: a petrezselyem és kakukkfű is jól áll a húsnak.
Készítsük el a pácot: a kefirt mérjük keverőtálba, majd keverjük hozzá a tojást, sót, borsot és a fokhagymát. Ebbe a pácba tegyük bele a csirkeszárnyat (egyben hagyva vagy feldarabolva), majd lefedve tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap állítsuk össze a panírt: a kukoricapelyhet törjük össze, majd forgassuk egybe a zsemlemorzsával és a Cayenne-borssal. Ezután a pácból kivett húst forgassuk meg a bundában.
A bundázott húst helyezzük a forró levegős gép kosarába, fújjunk rá egy kevés olajat, majd indítsuk el a programot, amit a gép javasol (nálam 180 fok, 40 perc). Félidőnél fordítsuk meg a szárnyakat.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu