Karcsúsító reteksaláta avokádóval: köretként is megállja a helyét

5
Nyomtatás
reteksalata-avokadoval-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az avokádóval gazdagított reteksaláta nagy kedvenc lehet, ha épp diétázol, de köretként vagy vacsoraként is számításba veheted.

A retek az egyik legelső tavaszi zöldség, ami a hosszú téli hónapok után frissességet és ropogós ízeket hoz az étrendünkbe. Rendkívül alacsony a kalóriatartalma, így bátran ehetsz belőle. 

Ne csak szendvics mellé fogyaszd! Készíts belőle savanyúságot, vagy süsd meg köretnek, sőt salátának is kitűnő. Jól illik hozzá az avokádó, ami gazdag egészséges zsírokban, így segíti a vitaminok felszívódását. 

Az alap rukkola, de lehet salátamix vagy bébispenót is. Az egyszerű dresszing kevés mustárral megbolondítva pedig még izgalmasabbá teszi a könnyű ételt.

Reteksaláta avokádóval

reteksalata-avokadoval-recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg rukkola
  • 1 csomag retek
  • 1 db érett avokádó
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 db lime
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • 0.5 dl extraszűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A retkeket alaposan mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Az avokádót hámozzuk meg, távolítsuk el a magját, és kockázzuk fel. 

A dresszinghez keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a mustárt, az ízlés szerinti sót és borsot.

Tegyük egy tálba a rukkolát, a retket, az avokádót, a koktélparadicsomot, rakjuk mellé a negyedekbe vágott lime-ot, forgassuk össze a dresszinggel, majd frissen tálaljuk. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon