
Krémes tzatziki zsenge retekből: sűrű joghurttal lesz a legfinomabb
A picit csípős, zsenge retek tökéletesen működik a klasszikus joghurtos-kapros szósszal, még intenzívebb íze lesz a tzatzikinek.
A retek az egyik legelső tavaszi zöldség, ami a hosszú téli hónapok után frissességet és ropogós ízeket hoz az étrendünkbe. Rendkívül alacsony a kalóriatartalma, így bátran ehetsz belőle.
Ne csak szendvics mellé fogyaszd! Készíts belőle savanyúságot, vagy süsd meg köretnek, sőt salátának is kitűnő. Jól illik hozzá az avokádó, ami gazdag egészséges zsírokban, így segíti a vitaminok felszívódását.
Az alap rukkola, de lehet salátamix vagy bébispenót is. Az egyszerű dresszing kevés mustárral megbolondítva pedig még izgalmasabbá teszi a könnyű ételt.
A retkeket alaposan mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Az avokádót hámozzuk meg, távolítsuk el a magját, és kockázzuk fel.
A dresszinghez keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a mustárt, az ízlés szerinti sót és borsot.
Tegyük egy tálba a rukkolát, a retket, az avokádót, a koktélparadicsomot, rakjuk mellé a negyedekbe vágott lime-ot, forgassuk össze a dresszinggel, majd frissen tálaljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu