Csodaszép női szeszély habkoronával: elfeledett finomság a mama receptes füzetéből

Retró női szeszély cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha tésztán dió, baracklekvár és csodaszép tojáshabkorona terül el. Ezt a sütit csak szeretni lehet.

A női szeszély igazi régi kincs, amit mára sokan elfeledtek, pedig nagyon finom süti, és az elkészítése sem mondható nehéznek. A mennyei sütemény hagyományosan baracklekvárral készül, de ha szeretnéd, akkor eper-, áfonya- vagy szilvalekvárral is kipróbálható.

Amire figyelni kell!

Ahogy már említettem, nem egy bonyolult recept, de el lehet rontani. Például akkor, ha úgy döntesz, nem sütöd félkészre a tésztát. Ha azt hiszed, így spórolsz egy kis időt, akkor tévedsz, ezzel azt éred el, hogy nem fog átsülni a finomság.

Ha a baracklekvár túl szilárd, akkor melegítsd át egy kicsit, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.

Retró női szeszély

Retró női szeszély ct

Hozzávalók 6 személyre

  • 4 darab tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg baracklekvár
  • 3 evőkanál darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját a cukorral keverjük fehéredésig. Ezután a vajat is adjuk hozzá.

A lisztet a sóval és sütőporral keverjük össze, majd adjuk a tojássárgás keverékhez.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral (18x22 cm), majd simítsuk bele a masszát, és toljuk az előmelegített sütőbe 15-20 percre. A sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni.

A lekvárt a dióval keverjük össze.

A tojásfehérjéből és a porcukorból verjünk kemény habot, közben a citromlevet is adjuk hozzá.

A félig megsült piskóta tetejére kenjük rá a lekváros diót, majd a tojáshabot is simítsuk rá.

A sütő hőfokát vegyük le 150 fokra, majd tegyük bele a süteményt 15-20 percre.

Ha kihűlt, szeleteljük fel.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük