Narancsos ribizlibefőtt egyszerűen: minden édességet feldob

ribizlibefott
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csábító ribizliszemek rózsaborssal fűszerezve kerülnek az üvegbe, így igazán különleges zamatban élvezhető a nyár nagy kedvence.

Szerintem nincs a földön, aki ne szeretné a ribizlit. A kissé savanykás bogyós gyümölcsöt jólesik magában falatozni, és persze üvegbe zárni is érdemes, csodás házi szörp, lekvár és befőtt készülhet belőle.

Ribizlirajongóknak érdemes narancslével és rózsaborssal eltenniük a finomságot: a különleges recept Halmos Mónika Modern befőzés – Receptek a nagyitól könyvében található. Az így készült ribizlibefőtt bármilyen édességet feldob: remekül illik fagyihoz, palacsintához, muffintésztába is keverhető, és piskótaroládok, torták készítésénél is használható.

Ribizlibefőtt rózsaborssal

Ribizlibefőtt rózsaborssal ct

Hozzávalók 3 decihez

  • 50 dkg ribizli
  • 3 dl narancslé
  • 1 darab citrom reszelt héja és leve
  • 1 kg befőzőcukor
  • 1 teáskanál rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

A ribizlit mossuk meg, szemezzük le és csöpögtessük le.

A narancslébe reszeljük bele a citrom héját, a levét facsarjuk bele. Ezután adjuk hozzá a befőzőcukrot és a rózsaborsot, lassú tűz felett főzzük forrásig. Amikor felforrt, szórjuk bele a ribizlit, és főzzük 8-10 percig. Ezután töltsük üvegekbe a ribizlit, majd zárjuk le és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük