
Narancsos ribizlibefőtt egyszerűen: minden édességet feldob

A csábító ribizliszemek rózsaborssal fűszerezve kerülnek az üvegbe, így igazán különleges zamatban élvezhető a nyár nagy kedvence.
Szerintem nincs a földön, aki ne szeretné a ribizlit. A kissé savanykás bogyós gyümölcsöt jólesik magában falatozni, és persze üvegbe zárni is érdemes, csodás házi szörp, lekvár és befőtt készülhet belőle.
Ribizlirajongóknak érdemes narancslével és rózsaborssal eltenniük a finomságot: a különleges recept Halmos Mónika Modern befőzés – Receptek a nagyitól könyvében található. Az így készült ribizlibefőtt bármilyen édességet feldob: remekül illik fagyihoz, palacsintához, muffintésztába is keverhető, és piskótaroládok, torták készítésénél is használható.
-
2023-09-02 08:36:01
-
2023-07-18 09:32:01
-
2023-07-07 09:36:01
Ribizlibefőtt rózsaborssal

Hozzávalók 3 decihez
- 50 dkg ribizli
- 3 dl narancslé
- 1 darab citrom reszelt héja és leve
- 1 kg befőzőcukor
- 1 teáskanál rózsabors
Elkészítés:
A ribizlit mossuk meg, szemezzük le és csöpögtessük le.
A narancslébe reszeljük bele a citrom héját, a levét facsarjuk bele. Ezután adjuk hozzá a befőzőcukrot és a rózsaborsot, lassú tűz felett főzzük forrásig. Amikor felforrt, szórjuk bele a ribizlit, és főzzük 8-10 percig. Ezután töltsük üvegekbe a ribizlit, majd zárjuk le és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!