Pihe-puha ribizlis piskóta: légies a gyümölcsös tészta

16
Nyomtatás
ribizlis-piskota
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A piskótakészítés nem nagy ördöngösség, ha van hozzá egy jól bevált recepted és odafigyelsz a részletekre, nem tudod elrontani!

A piskótánál kevés jobb sütemény létezik, könnyű, gyors, légies és pihe-puha a tésztája, ráadásul szinte bármilyen gyümölccsel elkészítheted. Alább egy ribizlis verziót mutatunk: a savanykás gyümölcs szuperül illik a tésztába, de ha nem elég édes az ízlésednek, még porcukorral is megszórhatod a kész sütit.

A tészta klasszikus piskóta, a tojáshabtól lesz levegős: vigyázz, a felvert habot óvatosan, spatulával forgasd a masszába, így nem fogod összetörni. Ha félsz, hogy összeesik a tészta, egy kevés sütőport is keverhetsz bele, úgy garantált a siker.

Ribizlis piskóta

ribizlis-piskota2

Hozzávalók 23 x 30 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 260 g búzaliszt
  • 1 nagy csipet
  • 1 db biocitrom héja
  • 5 db L-es tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 5 ek. napraforgóolaj
  • 5 ek. meleg víz
  • 400 g ribizli
  • porcukor (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A ribizli szárát szedjük le, mossuk meg alaposan, csöpögtessük le.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy 23x30 centis tepsit sütőpapírral.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a citromhéjat.

A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fehéredésig a cukorral, majd folyamatos keverés mellett öntsük hozzá az olajat és a vizet is. Keverjük csomómentesre a lisztes keverékkel.

A fehérjét verjük habbá. Több részletben forgassuk bele a lisztes masszába, óvatosan dolgozzuk el. 

Öntsük a masszát az előkészített tepsibe, majd szórjuk a tetejére a ribizlit, mindenhova jusson belőle. 

Toljuk a sütőbe kb. 30 percre, tűpróbával ellenőrizzük.

Várjuk meg, míg kihűl, majd porcukorral megszórva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon