Pufi vajas keksz rengeteg citrommal: csak szeretni lehet
Hihetetlenül omlós ez a vajas keksz, ráadásul a citrom illata belengi majd a lakást, amíg készül.
Megéri otthon kekszet készíteni, hisz nem nehéz feladat, a házi finomság pedig sokkal finomabb, mint a boltban kapható társaik. A legtöbb keksz egyszerű recept szerint készül, néhány hozzávalóból, pont mint ez a zseniális olasz változat.
A ricciarelli hagyományos olasz desszert. A finomság ropogós, mandulás ízben élvezhető, remek választás reggeli kávé mellé, és vendégváróként is kínálható. Légmentesen tárolva több hétig is eláll, ezért gasztroajándéknak is tökéletes.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a citromhéjat és a mandulakivonatot.
Egy másik tálban a porcukrot az őrölt mandulával és a sóval forgassuk egybe. Ezután a tojásfehérjével óvatosan forgassuk egybe. A tálat fedjük le, és tegyük hűtőbe 4-5 órára.
A pihentetés után a masszát borítsuk porcukorral szórt dolgozófelületre, és formázzuk hengerré. A hengerből vágjunk 2 cm széles darabokat. A levágott darabokat formázzuk ovális alakúra, a tetejüket kicsit nyomkodjuk le.
A kekszeket forgassuk meg porcukorban, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután a tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 18-22 percre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu