
Szalonnás tojásrántotta másképp: muffinformában sül a reggeli
Könnyedén elcsomagolhatod és magaddal viheted a reggelid, ha muffinsütőben készül, ráadásul igazi fehérjebomba.
Muffinsütőben nem csak sütemény készülhet, isteni reggeliket, de köreteket is összedobhatsz benne. Ha te is a krumplirajongók táborát erősíted, mindenképp próbáld ki az alábbi receptet, a ropogós szélű krumpliszeletek közé sajt és fűszerek kerülnek, majd muffinformában sülnek össze.
Az ementáli sajtot bátran lecserélheted más fajtára, a karakteres parmezánt viszont nem érdemes kihagyni belőle. Ha szereted a kakukkfű ízét, azzal fűszerezd, de simán sóval, borssal is tökéletes lesz.
Fontos, hogy sárga, sütni való krumplival dolgozz, amely nem esik szét, mégis vajpuhára sül.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy tálban keverjük össze a kétféle reszelt sajtot, a kakukkfüvet, a sót és a reszelt fokhagymát.
A krumplit alaposan mossuk meg – nem kell megpucolni –, majd gyalu segítségével vágjuk egészen vékony (2 mm-es) szeletekre. Tegyük őket egy tálba.
A vajat olvasszuk meg, borítsuk a krumpliszeletekre, forgassuk vele össze.
Készítsünk elő egy 12 darabos muffinformát. Tegyünk 4 szelet krumplit az egyik muffinformába, majd szórjunk a tetejére fél tk. sajtos keveréket. Mehet rá ismét 4 szelet krumpli, majd ismét fél tk. sajtos keverék. Ezt addig ismételjük, míg a krumplikupacunk felér a forma tetejéig. A többi formát is így töltsük meg.
Fedjük le a muffinformákat alufóliával, majd toljuk a sütőbe 15 percre. Utána vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza még 20-25 percre, míg a teteje aranybarna nem lesz és a krumpli teljesen meg nem puhul.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu