Rozmaringos csirkemájkrém házilag: pirult szalonna is ízesíti

csmkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A házi májkrém elkészítése nem időigényes, érdemes belevágni, mert sokkal finomabb, mint a boltban kapható.

A máj vasban és fehérjében bővelkedik, B-vitamin-tartalma miatt a haj és a bőr szépségéhez is hozzájárul. Bár vannak, akik nem szeretik, sokan örömmel fogyasztják, az egyik nagy kedvenc belőle a májkrém.

A csirkemáj megfizethető alapanyag, nagyon finom sok hagymával sütve, májgombócleves is készülhet belőle, vagy házi kence, melynek nincsen párja. A házi májkrém verhetetlen, az a legjobb benne, hogy az ízeket a készítés során a saját szájízed szerint alakíthatod. Ebben a változatban szalonna, fokhagyma és rozmaring gondoskodik a feledhetetlen ízélményről.

Rozmaringos csirkemájkrém

Rozmaringos csirkemájkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg zsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csirkemáj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát kockázzuk apróra, majd a zsíron kezdjük el sütni, közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.

A megtisztított csirkemájat adjuk a sült szalonnához, és süssük addig, míg a máj szép barnára sül. Közben fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal. (Sütés közben érdemes a májat ellenőrizni, hogy a belseje rendesen átsült-e.)

Az elkészült májat botmixerrel turmixoljuk simára, majd adagoljuk csatos üvegbe. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük