Rumos, fűszeres szilvabefőtt házilag: egyszerűen készül

4
Nyomtatás
Rumos házi szilvabefőtt cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A magával ragadó szilvabefőtt jólesik magában, és különböző desszertek készítésénél is érdemes bevetni.

Az ősz édes ajándéka a finom, illatos szilva, mely nemcsak frissen, hanem aszalva is mennyei. A szilva egészséges és ízletes, melyből csodás dolgok készülhetnek.

Így is lehet!

A gyümölcsöt érdemes tartósítani, például fűszeres befőtt formájában. Érdemes a receptben írt fűszerek mellé vaníliarudat is tenni. A fűszeres folyadékot akár kétszer is felforralhatod, úgy még intenzívebb lesz az íze. Ha így próbálnád ki, akkor a cukrot csak a második forralásnál keverd a folyadékhoz.

Rumos, házi szilvabefőtt

szilvabefott

Hozzávalók 8 üveghez (200 ml)

  • 2 l víz
  • 50 dkg cukor
  • 3 rúd fahéj
  • 8 szem szegfűszeg
  • 1 darab csillagánizs
  • 1 darab citrom leve és héja
  • 2 kg szilva
  • a leírás szerint rum
Recept idők

Elkészítés:

A vizet mérjük edénybe, majd adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, csillagánizst, a citrom facsart levét és héját. Alacsony láng felett forraljuk fel, majd szűrjük le.

A szilvákat mossuk meg, ha szeretnénk, vágjuk félbe, magozzuk ki. A szilvákat helyezzük tiszta üvegekbe, majd mindegyik üvegbe tegyünk 2 evőkanál rumot és erre öntsük rá a fűszeres folyadékot.

A lezárt üvegeket száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon