A cikk létrejöttét az Ammerland Hungary támogatta.
A pompás sajtsaláta egyszerűen készül, kezdők is bátran összedobhatják. Hogy minél ízletesebb legyen, házi majonézzel készítsd, melyet saját szájíz szerint keverhetsz ki. Mivel a sajt a főszereplő, fontos, hogy kiváló minőségűvel dolgozz, ilyenek az Ammerland termékei, melyeket a legszigorúbb kritériumok szerint állítanak elő.
A receptben háromféle sajt találkozik, a hármasuk teszi ellenállhatatlanná a hideg salátát. Az edami íze lágy, a goudáé intenzívebb, és ott van még a fokhagymás sajt, melyben kellemesen érződik az ízesítő.
A sajtsalátát jól behűtve kínáld, hagyd, hogy az ízek összeérjenek. Mielőtt felszolgálnád, kóstold meg: ha úgy érzed, feldobnád még valamivel, akkor 1 gerezd fokhagymát reszelj hozzá, vagy keverj bele egy kevés aszalt paradicsomot.
Így kínáld
A finom sajtsaláta önmagában is jólesik egy szelet pirítóssal, de köretként is kínálhatod húsok vagy sült zöldségek mellé.
Hozzávalók
4 személyre
- 3
darab
tojás
- só és bors ízlés szerint
- 1
teáskanál
mustár
- 1
evőkanál
citromlé
- 2.5
dl
olaj
- 10
dkg
Ammerland edámi sajt
- 10
dkg
Ammerland gouda sajt
- 10
dkg
Ammerland fokhagymás sajt
- 2
darab
kígyóuborka
- 4
evőkanál
joghurt
- 0.5
csokor
kapor
- Elkészítési idő: 5 perc
- Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
Először készítsük el a házi majonézt. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét tegyük hűtőbe vagy fagyasszuk le, csak a sárgájára lesz szükségünk.
A tojássárgáját a sóval, borssal, mustárral és a citromlével keverjük simára. Ezután folyamatosan kevergetve, apránként csorgassuk hozzá az olajat, és keverjük habosra.
A sajtokat vágjuk egyforma méretű kockákra tetszés szerint.
A megtisztított kígyóuborkát kockázzuk apróra.
A joghurtot mérjük keverőtálba, és forgassuk egybe a kaporral.
Az előkészített sajtokat és az uborkát tegyük keverőtálba, majd forgassuk egybe a majonézzel és a kapros joghurttal.
Az elkészült salátát fedjük le, és tálalásig hűtőben tároljuk. A sajtsaláta akkor az igazi, ha minél több időt áll a hűtőben, így az ízek szépen összeérnek.