
Mamaféle töltött paprika: a régi kedvenc eteti magát, olyan finom
A régi kedvenc sűrű paradicsomos mártásban készül, jellegzetes zamatát a zellertől kapja.
A töltött paprikát sokféle recept szerint elkészítheted, a hazai konyhában sűrű paradicsomszószban a legnépszerűbb, de sütőbe tolva, modernebb receptek szerint is kipróbálhatod. Mi most pont így ajánljuk!
A sütőben készült töltött paprika alapja kaliforniai paprika, amelybe gazdag töltelék kerül. A receptben rizs szerepel, de helyette bulgurt vagy kölest is használhatsz. Az étel fűszerezésével is érdemes kísérletezni, vidd mediterrán irányba, ha úgy tetszik, adj hozzá izgalmas zöldfűszereket.
A húst vágjuk apró kockákra.
A megtisztított hagymát dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá a húst, és pirítsuk 15-20 percig, közben gyakran kevergessük, és ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával, füstölt paprikával és jalapeñóval.
A rizst készítsük el a szokásos módon, majd forgassuk a húshoz a finomra vágott petrezselyemmel és a gorgonzoladarabokkal együtt.
A paprikákat mossuk meg és vágjuk félbe, majd töltsük meg a csirkés töltelékkel, és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
A töltött paprikákat szórjuk meg sajttal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 20-30 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu