Mennyei banános french toast: az érett gyümölcs legjobb felhasználása
Nagyon puha és krémes lesz a banános bundában sült kenyér, sőt, akár kaláccsal is dolgozhatsz, ha még édesebb végeredményre vágysz.
A bundás kenyér retró étel, amely nem csak reggelire esik jól, vacsorára is tökéletes. A finomságot igazán különleges receptek szerint is ki lehet próbálni, ha szeretnéd, töltsd meg sajttal, és így süsd meg!
A sajt mellé sonka, gomba vagy kolbász is kerülhet. A tojást érdemes fűszerezni, mehet bele zöldfűszer, például metélőhagyma, de ha szereted a csípőset, chilipaprikával is izgalmasabbá teheted.
A tojásokat üssük tálba és keverjük egybe a sóval, borssal, szerecsendióval és tejszínnel.
Vegyünk egy kenyérszeletet, majd tegyünk rá sajtot, a tetejét pedig zárjuk kenyérszelettel. Ha szükséges, fogvájóval rögízítsük. Ezt a többi kenyérrel is ismételjük meg.
A szendvicseket ezután forgassuk a tojásos keverékbe, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
A töltött bundás kenyeret olajjal enyhén kikent tepsire is tehetjük, majd 180 fokos sütőben, 10-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu