Sajttal töltött bundás kenyér: sütőben is készülhet

15
Nyomtatás
Sajttal töltött bundás kenyér cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A bundás kenyér sajttal töltve készül, majd bő olajban és sütőben is készre sütheted. Ha pedig még különlegesebben kínálnád, dobd fel a tojásos masszát is.

A bundás kenyér retró étel, amely nem csak reggelire esik jól, vacsorára is tökéletes. A finomságot igazán különleges receptek szerint is ki lehet próbálni, ha szeretnéd, töltsd meg sajttal, és így süsd meg!

Így is lehet!

A sajt mellé sonka, gomba vagy kolbász is kerülhet. A tojást érdemes fűszerezni, mehet bele zöldfűszer, például metélőhagyma, de ha szereted a csípőset, chilipaprikával is izgalmasabbá teheted.

Sajttal töltött bundás kenyér

Sajttal töltött bundás kenyér ct

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 6 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 dl tejszín
  • 8 szelet kenyér
  • 4 szelet cheddar sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üssük tálba és keverjük egybe a sóval, borssal, szerecsendióval és tejszínnel.

Vegyünk egy kenyérszeletet, majd tegyünk rá sajtot, a tetejét pedig zárjuk kenyérszelettel. Ha szükséges, fogvájóval rögízítsük. Ezt a többi kenyérrel is ismételjük meg.

A szendvicseket ezután forgassuk a tojásos keverékbe, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.

A töltött bundás kenyeret olajjal enyhén kikent tepsire is tehetjük, majd 180 fokos sütőben, 10-20 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon